Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ursula von der Leyen sluit zich aan bij de Europese Unie in de Amerikaanse kruistocht tegen China – bevrijding

interview

Artikel gereserveerd voor abonnees

Na een ontmoeting in Washington met Joe Biden, kondigde het hoofd van de commissie aan dat ze het voorstel van de VS om te onderhandelen over een “doelovereenkomst over zeldzame aardmetalen” had aanvaard. Een politieke show die duidelijk tegen China was gericht.

Ursula von der Leyen, met al haar vermeende Atlanticisme, dringt er nu bij de Unie op aan om openlijk achter de Amerikaanse vlag te gaan staan ​​in de strijd, die steeds minder latent is, die de Verenigde Staten tegenover China plaatst. De chef van de commissie deed de aankondiging na een ontmoeting op vrijdag in Washington met de Amerikaanse president Joe Biden Het aanvaardde het voorstel van de VS om te onderhandelen over een zinvolle overeenkomst over zeldzame aardmetalen Om de Europese afhankelijkheid van China, dat goed is voor 98% van zijn consumptie, te verminderen. In ruil daarvoor zouden de VS accepteren dat Europese elektrische voertuigen die zijn geproduceerd met aanzienlijke niet-Chinese materialen, kunnen profiteren van de belastingvoordelen die worden geboden door de Inflation Reduction Act (IRA), die normaal gesproken is voorbehouden aan voertuigen die in Amerika zijn gemaakt. Een minimale concessie overeengekomen met Joe Biden dat hij niet al zijn politieke invloeden op alle Europeanen in beslag nam, aangezien hij een déjà montré was met de terugkeer van de Afghaanse regering of de ondertekenaar van de alliantie van militaires Aukus met de Australiërs en het Verenigd Koninkrijk…

Dit is geweldig “Belangrijke NAVO-mineralen”Daarom, in de woorden van een Europese functionaris, is het duidelijk gericht tegen China, dat op zijn minst een discussie waard was tussen Europese leiders. In het gezamenlijke persbericht van Biden-von der Leyen werd echter met geen woord gerept over de Raad van Staatshoofden en.

READ  Premier Boris Johnson redt kantoor door cruciale vertrouwensstemming te winnen