Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nieuwe premier waarschuwt dat het halen van de groeidoelstelling niet eenvoudig zal zijn voor China

Benoemd op zaterdag, Li Qiang opgezegd op maandag.cordon“en de”repressiezijn land door de Verenigde Staten.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

nieuwe Chinese premier, Li QiangMaandag waarschuwde hij dat het voor het land moeilijk zou worden om dit jaar zijn groeidoelstelling te halen.ongeveer 5%Nu al een van de zwakste in decennia. “Ik ben bang dat het halen van de groeidoelstelling van 5% niet eenvoudig zal zijn en veel moeite zal kosten.Dat zei hij zaterdag tijdens zijn eerste persconferentie sinds zijn aanstelling als premier.

Dit groeitempo van het BBP, waar veel grote economieën jaloers op zouden zijn, zou niettemin een van de zwakste in 40 jaar zijn voor de Aziatische reus. Li Qiang, verantwoordelijk voor economische zaken, waarschuwde:Nieuwe uitdagingenVoor groei, terwijl het belang van het BBP in verhouding staat tot het dagelijks leven van de bevolking.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

grote dingen

China zag zijn bbp in 2022 met 3% groeien, ver verwijderd van de aanvankelijke doelstelling van 5,5%, in een tijd waarin gezondheidsbeperkingen en een vastgoedcrisis op de activiteit drukten. Al bijna drie jaar voert het land een streng gezondheidsbeleid dat bekend staat als “Nul covidHierdoor kon de bevolking grotendeels worden beschermd tegen Covid-19, maar werd de economie een zware klap toegebracht.

In december werden deze maatregelen uiteindelijk opgeheven. De groei in China werd ook beïnvloed door de vastgoedcrisis, een sector die, samen met de bouw, goed is voor meer dan een kwart van het bbp, en de consumptie die zich maar moeilijk herstelt.

READ  Washington belooft het mysterie op te lossen van het "Havana-syndroom" dat diplomaten plaagt

Lees ook – Xi Jinping is herkozen en daagt Amerika uit

Hij hekelde ook Li Qiang.”cordon“en de”repressiedoor de Verenigde Staten, in de context van escalerende spanningen met ’s werelds leidende macht. “China en de Verenigde Staten kunnen en moeten samenwerken. Als we samenwerken, kunnen we geweldige dingen bereikenzei Li Qiang. Een week geleden sprak de Chinese president Xi Jinping ook in termen van geopolitieke spanningen met Washington, tijdens een parlementaire zitting in Peking.

China en de Verenigde Staten zijn verwikkeld in een felle strijd om halfgeleiders te vervaardigen, die belangrijke elektronische componenten zijn voor smartphones en verbonden auto’s, evenals voor militair materieel. In naam van de nationale veiligheid heeft Washington de afgelopen maanden de sancties tegen Chinese chipmakers verhoogd.

Grote stalen wand»

De twee mogendheden staan ​​ook tegenover elkaar op andere punten, zoals Taiwan, de behandeling van Oeigoerse moslims, handel en Hong Kong. Tegen de achtergrond van spanningen met Washington benadrukte Xi Jinping maandag opnieuw de noodzaak om de nationale veiligheid te versterken. “Veiligheid is de basis voor ontwikkeling, terwijl stabiliteit een voorwaarde is voor welvaartDat zei Xi Jinping tijdens zijn eerste toespraak sinds zijn herbenoeming vrijdag aan het roer van China.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Daartoe is het noodzakelijkBevorder de volledige modernisering van de nationale defensie en strijdkrachten, en maak [l’armée] De Grote IJzeren Muur beschermt effectief de nationale soevereiniteit, veiligheid en ontwikkelingsbelangenXi Jinping drong aan in een toespraak aan het einde van de jaarlijkse zitting van het parlement.

READ  Een vliegtuig verliest halverwege de vlucht een deel van zijn romp

Lees ook – China verhoogt zijn militaire budget

Ook bekritiseerde hij de Chinese president.krachten van buitenafDegenen die zich bemoeien met het Taiwanese dossier. De communistische macht beschouwt het eiland als een Chinese provincie die er sinds het einde van de Chinese burgeroorlog (1949) nog niet in is geslaagd het bij de rest van haar grondgebied te annexeren.

China ziet met ontzetting de toenadering van de afgelopen jaren tussen de Taiwanese autoriteiten en de Verenigde Staten, die het eiland al tientallen jaren militaire steun verlenen tegen Peking.

Xi’s nieuwe mandaat

De enige kandidaat Xi Jinping won vrijdag na een unanieme stemming in het parlement een nieuwe termijn van vijf jaar als president van China.

Op 69-jarige leeftijd had hij al in oktober een verlenging van vijf jaar gekregen om leiding te geven aan de CPC en de CPC Military Commission, de twee belangrijkste machtsposities in China.

Deze inhoud is niet toegankelijk.