Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitzonderlijk was Los Angeles bedekt met sneeuw nadat er een sneeuwstorm voorbij was getrokken

op video Los Angeles County, Californië was dit weekend bedekt met een deken van sneeuw na een ongebruikelijke weergebeurtenis in die regio van de Verenigde Staten.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd

Op vrijdag 24 februari heeft het flink gesneeuwd in het zuiden Californiëde gevolgen van een zeldzame sneeuwstorm in de buurt Los AngelesZware regenval bedreigde andere gebieden met overstromingen. Beroemd om zijn zonneschijn en palmbomen, ervaart het gebied de ergste winterstormen in decennia.

Enkele hoofdwegen zijn afgesloten vanwege vorst en sneeuw, zoals delen van de verbindingsweg Mexicode Verenigde staat en de Canada, zonder direct uitzicht op heropening. In de bergen, waar de wind sterk kan waaien, zouden sneeuwvlokken overvloedig moeten zijn. Volgens de gespecialiseerde website Poweroutage zijn elektriciteitskabels al overbelast door sneeuw en wind, waardoor 100.000 huizen in Californië zonder stroom komen te zitten. de valleien opdie niet gewend zijn om sneeuw te ontvangenZe kunnen zichzelf bedekken met een witte jas, volgens de US Weather Service (NWS).

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Hollywoodteken onder de sneeuw

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Om de ongebruikelijke aard van deze sneeuwstorm te illustreren, stonden lokale weerpresentatoren, die over het algemeen elke dag zonneschijn aankondigen, vrijdag voor de camera met kniediepe sneeuw. Op sociale netwerken ging iedereen naar buiten met hun foto’s van een park bedekt met sneeuw… een beeld dat zo zeldzaam was dat de weerdienst er zelfs een tutorial over opsplitste.

“Ik vraag me af welke ijskoude regen er bij jou in de buurt uit de lucht valt? De eerste, zacht en nat, is gemaakt van vlokken, terwijl de tweede, steviger, van ijs is. Er zijn zelfs een paar vlokken verspreid over de zeer beroemde Hollywood-teken … Maar volgens de specialisten, ook al betekent het een temperend enthousiasme, deze “sneeuw” is misschien gewoon een simpele hagel.

READ  Met recessie bedreigd, Boris Johnson "vermist" (in Slovenië)

Lees ook – Wat te zien en te doen in Los Angeles: nieuwe favoriete adressen voor Figaro

4.000 vertraagde vluchten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Met sneeuw bedekte San Gabriel Mountains achter palmbomen in Los Angeles op 26 februari. Mario Tama/Getty Images Noord-Amerika/Getty Images via AFP

Hoewel niet iedereen zich onder de sneeuw zal bevinden, kunnen Californiërs die op lagere hoogten wonen, te maken krijgen met neerslag, wat een risico op overstromingen en modderstromen met zich meebrengt. Er is een overstromingswachtsysteem ingesteld voor delen van Los Angeles County, nabij Ventura, en Santa Barbara County aan de Pacifische kust. De staat is al getroffen door een reeks dodelijke stormen van eind december tot half januari.

Dit winterse weer is niet uniek voor Californië: het is nog steeds in het Amerikaanse westen, maar verder naar het noorden waren wegen afgesloten in Wyoming en Oregon zag een record sneeuwval. stad Portland Het had volgens de lokale weerdienst de op een na meest sneeuwrijke dag in zijn geschiedenis, met meer dan 27 centimeter neerslag. Wat steken we chaos in de lucht. Ruim 340 binnenlandse vluchten van of naar de Verenigde Staten zijn vrijdagmiddag geannuleerd en meer dan 4.000 liepen vertraging op.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

De stad Acton, 50 km ten noorden van Los Angeles, op zondag 26 februari. Mario Tama/Getty Images Noord-Amerika/Getty Images via AFP

Lees ook – Nationale parken van het Amerikaanse westen: ons praktische advies voor de voorbereiding van uw reis

Hoewel het moeilijk is om een ​​direct verband te leggen tussen deze storm en klimaatverandering, leggen wetenschappers regelmatig uit dat opwarming de frequentie en intensiteit van extreme weersomstandigheden verhoogt. Volgens Daniel Swain, klimaatwetenschapper aan de UCLA, heeft de opwarming van de aarde de aard van de winterneerslag in de regio veranderd. “In de jaren 1940 registreerde Los Angeles zware sneeuwval, en dat lijkt vandaag de dag natuurlijk ondenkbaar.Hij legde uit: Aangezien het klimaat tegenwoordig veel warmer is, is het een traktatie om sneeuwvlokken op lagere hoogten te zien.minder waarschijnlijk“, concludeert.

Deze inhoud is niet toegankelijk.