Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitstapjes – Vrije tijd | Dimitri Droisno, chef-kok van Villa Madi in Cassis, werd door zijn collega’s verkozen tot “Chef van het Jaar”

Door La Provence (met AFP)

Dmitriy Droisno Schiff werd in 2022 gekozen door zijn collega’s Na het winnen van zijn derde Michelin-ster in maart voor zijn restaurant La Villa Madie in CassisDat maakte Chef-magazine maandag bekend.

Deze trofee is het resultaat van de stemming van de professionals vermeld in de Michelingids, op uitnodiging van het tijdschrift le Chef, voor degenen die “Beste vertegenwoordiging van het beroep in 2022“.

Binnen werd de conservatieve Normandiër die samen met zijn vrouw Marielle Droisnot het etablissement runt, in de kijker gezet tijdens het gala van de Michelingids in maart.

Weinig aanwezigheid op Instagram en bij kookevenementen, zijn houding is het tegenovergestelde van de meerderheid in de branche, waar media-aandacht en sociale netwerken van de meeste bekende chef-koks en rijzende sterren een overlevingselement in het beroep zijn. Dit weerhoudt experts er niet van om zijn keuken te waarderen.

Ik ben een fan, ik ga met mijn vrouw naar zijn huis als ik lust en rust nodig heb (…) Dmitriy is bescheidenheid, werkChef-kok Alexandre Matsia in Marseille, bekroond met 3 Michelin-sterren en chef-kok in 2021, vertelde hij in maart aan AFP.

We zullen een echt thuis blijven“met keuken”Zeer aromatisch, een echte signatuur, subtiel en extreem krachtig”, aldus Gwendal Paulnik, directeur van de Michelingids.

Jordan Gasco van Olivier Nasti in Kaysersberg (2 sterren) is gekroond tot Pastry Chef of the Year.

Manon Bras van Christopher Coutanceau in La Rochelle (3 sterren) is Sommelier van het Jaar en Alicia Poupeney van Jean Sulpice Restaurant in Talloires (2 sterren) won de 2022 Service Award.

READ  Type 3 recensie op Warner TV