Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Finland stelt Brad Pitt voor het eerst zijn sculpturen tentoon

In Finland stelt Brad Pitt voor het eerst zijn sculpturen tentoon

Josie Covonen/AFP Deze foto, gepubliceerd op 17 september 2022 en ontvangen op 19 september 2022, toont de Britse kunstenaar Thomas Hozigo (C) met de Amerikaanse acteur Brad Pitt (rechts) en de Australische muzikant Nick Cave voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling Thomas Houseago – WE met Nick Cave en Brad Pitt in het Museum Sarah Helden Art in Tampere, Finland. Voor de tentoonstelling toont de in Groot-Brittannië geboren kunstenaar Thomas Hozigo nieuwe schilderijen en sculpturen naast de keramiekseries van Nick Keefe en de sculpturen van Brad Pitt, aldus het museum. Voor Cave en Pitt is dit de eerste keer dat ze hun kunstwerken tentoonstellen, die tot stand zijn gekomen tijdens een voortdurende dialoog met Houseago. (Foto door Jussi Koivunen / Verschillende bronnen / AFP) / – Finland is niet beschikbaar / beperkt voor redactioneel gebruik – Verplichte accreditatie “AFP PHOTO / JUSSI KOIVUNEN / SARA HILDEN ART MUSEUM” – Geen marketing – Geen reclamecampagnes – Voorzieningen verstrekt

Josie Covonen/AFP

De Britse kunstenaar Thomas Hozigo (midden), poseert met Brad Pitt (rechts) en de Australische muzikant Nick Cave, voordat de tentoonstelling op 17 september 2022 in Tampere, Finland wordt geopend.

Mensen – na de acteur, de beeldhouwer? Brad Pitt werd stil dit weekend Finland De eerste tentoonstelling waar zijn sculpturen te zien zijn.

“Het was spannend en geweldig”vertelde AFP Saryan Suikkonen, curator van het Sarah Helden Museum of Art in Tampere, de derde grootste stad in de Scandinavische landen.

Voor de eerste keer, De 58-jarige acteur ‘Zeer zelfgemaakt’ Het bevatte negen werken, in een gezamenlijke tentoonstelling met de beroemde Britse kunstenaar Thomas Hozigo, maar ook opnieuw debuterend, Australische rockster Nick Cave, volgens het museum.

READ  Waarom je deze film met François Seville en Anna Girardot niet mag missen

Onder de werken van Brad Pitt bevindt zich een grote, gegoten gipsplaat die een schietpartij voorstelt of een reeks siliconen sculpturen in de vorm van een huis, elk geraakt door kogels van verschillende kalibers, ingeklemd in het plastic.

Tot ieders verbazing

Tot grote verbazing van een Finland dat niet gewend is aan bezoeken van Hollywoodsterren, verscheen de acteur op zaterdag 17 september op de show, samen met Nick Cave.

“Voor mij en Nick is het een nieuwe wereld en een eerste optreden. Het voelt goed”Zaterdag zei de acteur op de Finse televisie Yle, die niet wist dat hij erbij zou zijn.

“Voor mij gaat het over meditatie. Het gaat over waar ik fout ben gegaan in mijn relaties, waar ik fout ben gegaan.”zei de ster.

De tentoonstelling werd pas aangekondigd als de eerste Scandinavische tentoonstelling van beeldhouwer en schilder Thomas Houseago, een van de figuren van de moderne beeldhouwkunst.

Het besluit van de artiest om zijn vrienden Brad Pitt en Nick How uit te nodigen, werd genomen tijdens de pandemie vanwege: “Gebeurtenissen in het persoonlijke leven van (Thomas) Husiego”Saryan Suikkonen vertelde AFP.

Zie ook op HuffPost :