Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit een peiling blijkt dat de populariteit van Jair Bolsonaro laag is

Slechts 22% van de respondenten vindt het bestuur van de extreemrechtse president “goed” of “zeer goed”.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Jair Bolsonaro duikt de peilingen in. Volgens een onderzoek van het Datafolha Institute dat donderdag 16 september is gepubliceerd, is de populariteit van de Braziliaanse president gedaald tot het laagste niveau in bijna drie jaar tijd, met slechts 22% positieve meningen.

Slechts 22% van de ondervraagden houdt rekening met de regering van de extreemrechtse president “Hassan” waar “Heel goed”, vergeleken met 24% in juli, volgens deze eerste peiling die werd gepubliceerd na de grote demonstraties die Jair Bolsonaro op 7 september opriep om zijn steun te verzamelen.

Het percentage negatieve meningen steeg tot 53%, van 51% in juli en 45% in mei, voor de enquête van dit benchmarkinstituut onder 3.667 mensen, van 13 tot 15 september.

Het afkeuringspercentage is hoger onder zwarten (59%), jongeren van 16-24 jaar (59%) of homoseksuelen (61%), terwijl president gunstiger wordt bekeken onder evangelicals (29%) of bedrijfsleiders (38%). .

Veel kritiek op zijn aanpak van de Covid-19-epidemie die in Brazilië aan meer dan 588.000 mensen het leven heeft gekost, heeft Jair Bolsonaro, die in januari 2019 aan de macht kwam, al enkele maanden ongunstige opiniepeilingen gehouden.

Ook de economische situatie in Brazilië is verslechterd, met hoge inflatie en een energiecrisis als gevolg van een historische droogte.