Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Space X: na zes ronden al op aarde doet Inspiration4 Tourist het goed

Ze zijn al zes keer rond de aarde geweest. De vier ruimtetoeristen die woensdag- en donderdagnacht vertrokken vanuit Cape Canaveral brachten hun eerste dag in een baan om de aarde door Op een SpaceX-schip. In het programma wetenschappelijk onderzoek en gesprekken met jonge patiënten uit het St. Jude’s Hospital for Children with Cancer.

De kinderen van het St. Jude Hospital konden met de Inspiration4-missieploeg praten, “door hen de vraag te stellen die iedereen zich stelt: Zijn er koeien op de maan? Het ziekenhuis tweette.

Inspiration4 is de eerste ruimtemissie die volledig uit burgers aan boord bestaat. Het door Elon Musk opgerichte bedrijf zei op Twitter dat de laatste “5,5 keer om de aarde cirkelde, de eerste reeks wetenschappelijk onderzoek uitvoerde en een paar maaltijden at” voordat hij naar bed ging. Hier wordt naar verwezen op zijn Twitter-account Dat hij met de bemanning heeft gesproken en dat “alles in orde is”.

“Iedereen in staat stellen om in een baan om de aarde en verder te gaan”

Miljardair Jared Isaacman, medisch assistent Hayley Arsenault, boordwerktuigkundige Chris Sembrowski en wetenschapspedagoog Sian Proctor zullen zich nu aansluiten bij de Dragon Capsule Dome, een enorme glazen koepel die is geïnstalleerd om passagiers een 360-graden uitzicht te bieden. graden op het vacuüm van de ruimte, dat het systeem vervangt dat normaal bedoeld is om aan het internationale ruimtestation te koppelen.

READ  Covid-19 en reizen: hier zijn de regels aan de Franse grens vanaf 9 juni

De missie genaamd Inspiration4, die ver voorbij het internationale ruimtestation ISS draait – ongeveer 400 kilometer boven zeeniveau – is de eerste die zo ver in de ruimte gaat sinds een missie om de Hubble-telescoop in 2009 te repareren. Het doel is $ 200 miljoen op te halen voor St. Bestaande en bestuderen van de effecten van de ruimte op deze bemanning van volledig amateurastronauten.

Het doel is echter om te bewijzen dat ruimtevaart beschikbaar is voor zoveel mogelijk mensen – Ook al blijven ze voorlopig gereserveerd voor de rijken Terwijl de Verenigde Staten en particuliere bedrijven zoals SpaceX inzetten op ruimtetoerisme. “missies zoals Inspiration4 helpen de ruimtevlucht vooruit, zodat iedereen naar een baan en verder kan gaan”, zei Elon Musk in een tweet.

Geplande terugkeer op zaterdag

Met deze missie werd een nieuw record gebroken: er zijn momenteel 14 mensen in de ruimte. In 2009 waren er 13 van hen op het International Space Station (ISS). Momenteel zijn er zeven op het International Space Station en drie Chinese astronauten aan boord van het Shenzhou-12-ruimtevaartuig, dat hen na 90 dagen in het Tiangong-ruimtestation thuisbracht.

De SpaceX-missie sluit een zomer af die wordt gekenmerkt door de reis van miljardairs over de laatste grens: eerst Richard Branson op 11 juli, aan boord van het schip Maagd melkweg schip, en een paar dagen later, Jeff Bezos, met zijn bedrijf Blue Origin. Die eerste twee vluchten boden slechts een paar minuten gewichtloosheid voor hun bemanning, vergeleken met drie volle dagen SpaceX-toeristen die zaterdag voor de westkust van Florida zouden landen.

READ  De uitbarsting van "Vajradal-Sharon" werd de langste in meer dan 50 jaar