Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De wereld bevindt zich op een “catastrofaal” pad van 2,7 graden Celsius opwarming van de aarde

Terwijl overstromingen, hittegolven en branden in de wereld toenemen, wat tekenen zijn van opwarming van de aarde, is het werk van landen om de klimaatcrisis te bestrijden nog steeds zeer onvoldoende. Zes weken voor COP26, een grote klimaatconferentie die een verschuiving in het werk van de internationale gemeenschap zou moeten markeren, hebben veel van de grote vervuilers geen nieuwe klimaatdoelstellingen ingevoerd of hun inspanningen niet opgevoerd. De huidige plannen voor 196 landen die elkaar van 31 oktober tot 12 november in Glasgow, Schotland ontmoeten, zetten de planeet op weg naar een opwarming van 2,7 °C tegen het einde van de eeuw, ver verwijderd van het doel van de Overeenkomst van Parijs om deze te beperken tot onder de 2°C, en indien mogelijk tot 1,5°C.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Klimaat: VK belooft ‘face-to-face’ COP26, ondanks druk van NGO’s om conferentie uit te stellen

Indien geïmplementeerd, betekenen de verplichtingen van staten een “Een flinke stijging” Broeikasgasemissies, in de range van 16% in 2030 ten opzichte van 2010. Falen, terwijl om een ​​kans op niet meer dan 1,5 ° C opwarming te behouden, integendeel, de emissies moeten in deze periode met 45% worden verminderd .

Dit is wat er uit voortkomt De laatste VN-beoordeling, gepubliceerd op vrijdag 17 september, die staten oproept om “dringend hun inspanningen verdubbelen”. Hij verscheen voor twee vergaderingen op hoog niveau in een poging een mislukking op COP26 te voorkomen. Vrijdag heeft de Amerikaanse president Joe Biden 17 landen bijeengeroepen, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 80% van de wereldwijde uitstoot en het BBP, in een poging nieuwe toezeggingen te doen. De Europese Unie en de Verenigde Staten zouden een overeenkomst aankondigen om de methaanemissies tegen 2030 met 30% te verminderen.

READ  Frankrijk stelt een ultimatum voor het VK
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Het verminderen van de methaanemissies, een krachtige hefboom om de klimaatcrisis te verminderen

Maandag was het de beurt aan de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, en de Britse premier Boris Johnson – wiens land COP26 voorzit – om de vergaderingen van bijna veertig staatshoofden bijeen te roepen op het VN-hoofdkwartier in Niue. York, om te provoceren openhartige discussie en herstel van het vertrouwen tussen ontwikkelingslanden en ontwikkelde landen.

“De stijging van 16% is een grote zorg. Het staat in schril contrast met de oproepen van de wetenschap voor snelle, duurzame en brede emissiereducties, om de ernstigste gevolgen en het lijden van het klimaat, met name van de meest kwetsbaren, wereldwijd te voorkomen, ” Patricia Espinosa, uitvoerend secretaris van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC), waarschuwt in een persbericht.

Je hebt 60,17% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.