Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Britse regering versoepelt de reisvereisten voor mensen die zijn gevaccineerd

Vanaf 4 oktober hoeven gevaccineerde reizigers naar Engeland niet meer getest te worden voordat ze een land verlaten dat niet op de rode lijst staat.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

De Britse regering heeft op vrijdag 17 september aangekondigd dat ze de voorwaarden voor toegang tot Engeland voor gevaccineerde reizigers, waar de toerisme- en transportsector hard door de Covid-19-pandemie is getroffen, zou versoepelen.

Vanaf 4 oktober hoeven gevaccineerde reizigers naar Engeland geen test meer te doen voordat ze een land verlaten dat niet op de Rode Lijst staat. Grant Shapps, Britse minister van Transport.

Dan wordt eind oktober de PCR-test die nodig is op de tweede dag na aankomst in Engelse bodem vervangen door de antigeentest. “lagere kost”uitgelegd. Reizigers die positief testen, moeten zichzelf isoleren en vervolgens een bevestigende PCR-test doen, zonder extra kosten, die zal worden geanalyseerd om nieuwe varianten te identificeren.

De minister van Transport kondigde ook aan dat acht landen woensdag van de rode lijst zullen gaan – die een dure tiendaagse hotelquarantaine oplegt – waaronder Turkije, Pakistan en de Malediven. Het oranje menu verdwijnt.

Daarentegen zullen niet-gevaccineerde reizigers uit landen die niet op de rode lijst staan ​​PCR-tests ondergaan voor hun vertrek en op de tweede en achtste dag na aankomst, met de mogelijkheid van een derde test om de quarantaine van tien dagen te verkorten.

Ook zal de Britse regering vanaf 4 oktober toelaten om nog eens 17 landen en gebieden te vaccineren, waaronder Japan en Singapore.

READ  De reactie van de organisatie op de controversiële foto's van Raid des Alizés