Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit een onderzoek is gebleken dat blessures u meer dan eens blootstellen aan meer gezondheidsproblemen

Mascott / Getty Images

Mascott / Getty Images

De auteurs erkenden echter enkele vooroordelen in hun onderzoek, waaronder het feit dat het voornamelijk oudere blanke mannen omvatte. tarief.

Mensen die hebben COVID-19 Meer dan eens bevat het waarschijnlijk een reeks van: Gezondheidsproblemen serieus van degenen die het maar één keer hebben geraakt, Volgens een studie Gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Nature, deze donderdag 10 november.

Deze nieuwe studie kijkt voor het eerst naar hoe infectie het risico op gezondheidsproblemen verhoogt en lange covid. Want hoewel frequente infecties zijn toegenomen naarmate het virus de afgelopen twee jaar muteert, zijn de langetermijneffecten van deze infectie op de gezondheid onduidelijk gebleven.

Amerikaanse onderzoekers analyseerden de anonieme medische dossiers van 5,8 miljoen mensen in de National Health Care Database van het Amerikaanse Department of Veterans Affairs. Tussen 1 maart 2020 en april 2022 zijn meer dan 443.000 mensen minstens één keer positief getest op Covid.

Hersenaandoeningen, nierziekte en diabetes

Van hen hebben 41.000 meer dan eens Covid opgelopen. In detail had meer dan 93% in totaal twee verwondingen, terwijl 6% er drie had en ongeveer 1% er vier. De overige 5,3 miljoen hebben nog nooit Covid opgelopen.

Toen onderzoekers de gezondheidsresultaten van verschillende groepen vergeleken, ontdekten ze dat: “Mensen die opnieuw besmet waren, liepen een verhoogd risico op allerlei ongewenste gezondheidsproblemen.”Ziyad Al-Aly, een epidemioloog aan de Washington University in St. Louis en hoofdauteur van de studie, vertelde AFP.

Zo kwamen hart- en longproblemen drie keer zo vaak voor bij mensen die opnieuw besmet waren. Volgens de studie bevorderde herinfectie ook hersenziekte, nierziekte en diabetes. De auteurs herkenden echter enkele vooroordelen in deze studie. Een daarvan is het feit dat het vooral blanke mannen en oudere volwassenen betreft.

READ  Meer dan 2.000 ziekenhuisopnames ... de angstaanjagende records van Covid-19

Kijk ook op The HuffPost: