Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een studie waarschuwt dat terugkerende infecties het risico op gezondheidsproblemen verdubbelen

Pas op voor frequente infecties. Mensen die hebben COVID-19 Meer dan eens meer kans op een reeks gezondheidsproblemen Gezondheid Ernstiger dan degenen die het maar één keer hebben gekregen, bevestigt deze donderdag de eerste grote studie over het onderwerp. Recidiverende infecties namen toe, zoals: virus De gezondheidseffecten van deze infectie op de lange termijn waren tot dan toe echter onduidelijk.

Een nieuwe studie werd donderdag gepubliceerd in het tijdschrift Natuurgeneeskunde Onderzoekt voor het eerst hoe herinfectie het risico op gezondheidsproblemen verhoogt En covid lang. Amerikaanse onderzoekers analyseerden de anonieme medische dossiers van 5,8 miljoen mensen in de National Health Care Database van het Amerikaanse Department of Veterans Affairs.

“Allerlei ongewenste gezondheidsproblemen”

Meer dan 443.000 mensen hebben positief getest op: Coronavirusziekte Tussen 1 maart 2020 en april 2022 minimaal één keer. Hiervan hebben 41.000 meer dan eens COVID-19 opgelopen. In detail had meer dan 93% in totaal twee verwondingen, terwijl 6% er drie had en ongeveer 1% er vier. De overige 5,3 miljoen hebben nog nooit Covid opgelopen. Toen onderzoekers de gezondheidsresultaten van de verschillende groepen vergeleken, ontdekten ze dat “mensen die opnieuw besmet waren een verhoogd risico hadden op allerlei ongewenste gezondheidsproblemen”, vertelde epidemioloog Ziad al-Aly aan AFP. Washington in St. Louis en hoofdauteur van de studie.

Zo kwamen hart- en longproblemen drie keer zo vaak voor bij mensen die opnieuw besmet waren. Volgens de studie bevorderde herinfectie ook hersenziekte, nierziekte en diabetes. De auteurs erkenden echter enkele vooroordelen in hun onderzoek, waaronder het feit dat het voornamelijk oudere blanke mannen omvatte.

READ  Wanneer de komst van muizen het gedrag van de vissen verstoort