Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Griep of Covid: hoe onderscheid je symptomen en weet je welk virus je hebt?

Griep of Covid: hoe onderscheid je symptomen en weet je welk virus je hebt?

Omdat de symptomen zo op elkaar lijken, is het niet altijd gemakkelijk om onderscheid te maken tussen griep en Covid-19. Dus wat doe je? Zijn er onderscheidende kenmerken? Of is testen de enige optie?

Terwijl de winter nadert, is de griepepidemie teruggekeerd naar Frankrijk. Tegelijkertijd gaat de verspreiding van SARS-CoV-2 door. Als Covid-19 en griep door verschillende virussen worden veroorzaakt, lijken de symptomen die op deze aandoeningen van de luchtwegen wijzen sterk op elkaar.

Bedlegerig met koorts van 40, koude rillingen, keelpijn, hoesten, ademhalingsmoeilijkheden, extreme vermoeidheid of pijn in het lichaam … De twee ziekten lijken erg op elkaar in hun manifestaties (die kunnen variëren van asymptomatische vormen tot zeer ernstige symptomen). onderscheid tussen hen. In feite kan alleen een verandering of verlies van de smaak- of reukzin, die het meest voorkomt bij Covid-19, je helpen om dingen duidelijker te zien (zelfs als dit specifieke teken geleidelijk is afgenomen in vergelijking met de varianten).

Wat zijn de verschillen?

Als Covid-19 gedurende ongeveer 3 jaar beetje bij beetje is onthuld, heeft het nog steeds zijn deel van mysteries. Voorlopig zijn wetenschappers het erover eens dat het zich gemakkelijker verspreidt dan de griep. In vergelijking met de laatste kan Covid bij sommige mensen ernstiger zijn en langer aanhouden.

Als u Covid-19 ontwikkelt, kan het ook langer duren vanaf het moment van infectie tot de eerste symptomen verschijnen. Dit wordt vergeleken met de griep. Maar laten we eerlijk zijn, dit is niet voldoende overtuigend bewijs om een ​​verschil te maken tussen de twee ziekten.

READ  Beroerte: het aantal uren slaap dat u per nacht nodig heeft

Alleen de test zal het je vertellen

Ondanks al deze overeenkomsten, “kunnen alleen specifieke tests de diagnose bevestigen”, legt de Centers for Disease Control (CDC) in Atlanta, VS uit. Als degenen die voor Covid worden gebruikt nu bekend zijn, weet dan dat er ook snelle diagnostische tests voor griep zijn.