Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Trucs om deze kleine vijanden te elimineren |

Zoeken naar een foto van motten is een van de engste dingen ooit (we dagen je uit om het te doen), maar ze leven de hele tijd bij ons omdat ze nu overal en waarschijnlijk in je huis zijn. Moment. Het goede nieuws is dat hoewel je deze microscopisch kleine insecten niet volledig kunt verwijderen, je op zijn minst je blootstelling eraan kunt verminderen.

Ze zijn niet gevaarlijk, dat is maar goed ook. Huisstofmijten leven in uw huis en voeden zich met de dode huid van mensen en huisdieren. Ze kunnen allergische reacties veroorzaken, waaronder een loopneus, jeukende ogen en huid (en in het ergste geval astma-aanvallen). Niezen, tranende ogen, eczeem of zelfs de gebruikelijke hoest van astma zijn allemaal atopische aandoeningen die ook kunnen voorkomen.

Ze houden van de warmte van huizen en gedijen goed in vochtige omgevingen, hoewel ze ook op openbare plaatsen zoals scholen en kantoren te vinden zijn.

Zoals de naam al doet vermoeden, leven huisstofmijten overal waar stof is. Ze worden vaak aangetroffen in matrassen, beddengoed, gestoffeerde meubels, vloerkleden en gordijnen. Ze houden van de warmte van huizen en gedijen goed in vochtige omgevingen, hoewel ze ondanks regelmatige reiniging ook op openbare plaatsen zoals scholen en kantoren te vinden zijn. Maar zelfs een grondige reiniging kan huisstofmijt niet permanent verwijderen. Ze komen terug, daarom is regelmatige reiniging zo belangrijk.

Bovendien kunnen ze moeilijk te detecteren zijn omdat het zeer kleine geleedpotigen zijn die overal leven (en sommige mensen zijn er vatbaarder voor dan anderen). De meest voorkomende symptomen zijn de allergische reacties die sommige mensen ervaren wanneer ze hun uitwerpselen tegenkomen. Wanneer ze worden ingeademd of aangeraakt, zorgen de eiwitten in hun ontlasting ervoor dat ons systeem antilichamen aanmaakt om ons te beschermen.

READ  Slaapapneu bevordert de incidentie en progressie van kanker

Symptomen van huisstofmijtallergie zijn:

  • Koorts
  • Tranen en/of jeukende ogen
  • loopneus
  • continu niezen
  • Roodheid en/of jeuk van de huid
  • astma-aanval
  • Verstopte neus

Hoe er vanaf te komen?

Zelfs als je het niet voor altijd kunt doen, zijn hier tips om van huisstofmijt af te komen: Stof het vocht in de slaapkamer minstens één keer per week af. Gebruik hypoallergeen beddengoed, maar ook dekbedovertrekken en slopen van een speciale stof die huisstofmijt tegengaat. Ook moet u de kamer dagelijks ventileren en beddengoed wassen.

Gebruik hypoallergeen beddengoed en dekbedovertrekken.

In kinderkamers is het raadzaam om het aantal knuffels te verminderen. Ander speelgoed moet minstens één keer per maand worden gewassen (en ingevroren!), omdat alleen extreme temperaturen huisstofmijt kunnen doden. Ook in de woonkamer kan vochtig afstoffen helpen, zoals laminaatvloeren verkiezen boven vloerbedekking en minstens één keer per week stofzuigen. Kies jaloezieën, verduisterende jaloezieën of wasbare jaloezieën die kunnen worden schoongemaakt. Nogmaals, lucht de kamer regelmatig, meldt WordsSideKick.com.