Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

een kaart. Bronchiolitis: hier is de sectie epidemiologie per sectie

primair
De epidemie van bronchiolitis verspreidt zich dit jaar vroeg en moeilijk in Frankrijk, zo erg zelfs dat de Franse volksgezondheidsautoriteit op woensdag 9 november heeft bevestigd dat “het aantal bezoeken aan de eerste hulp en ziekenhuisopnames zeer hoog is en hoger dan die waargenomen in epidemische piekperiodes van meer dan 10 jaar.” . Om de verspreiding van de ziekte bij te houden, is hier een kaart van elk departement in Frankrijk.

Oorspronkelijk Uit ziekenhuisopname “al meer dan tien jaar”die een pediatrische crisis aanwakkert, slaat de bronchiolitis-epidemie dit jaar vroeg en hard toe in Frankrijk, net als in andere landen, wat de regering ertoe aanzet om Nationaal noodplan Voorzien voor uitzonderlijke gezondheidsgevallen.

Verwijzend naar de “voortdurende toename” van indicatoren van de epidemie “ondanks de verschuiving” in verband met de feestdag van Allerheiligen, bevestigde de Franse volksgezondheidsautoriteit deze woensdag 9 november “het zeer hoge aantal spoedeisende bezoeken en ziekenhuisopnames voor bronchiolitis en niveaus hoger dan die waargenomen in de epidemische piekperiodes van meer dan 10 jaar.”

Zoals op deze kaart te zien is, is de hele stad getroffen, en het noordelijke deel meer.

Volgens cijfers van volksgezondheid FrankrijkOp dinsdag overschreden 9 afdelingen de drempel van 3.000 gevallen van bronchiolitis onder 10.000 spoedeisende bezoeken. Dit zijn Tarn-et-Garonne, Gironde, Indre, Ain, Loire-Atlantique, Essonne, Seine-Saint-Denis, Somme, Pas-de-Calais.

“Moeilijk” om de piek te bepalen

Pascal Crepi, een epidemioloog aan de School of Advanced Studies in Public Health in Rennes, legt uit.

Na een slechte circulatie van het belangrijkste virus dat bronchiolitis veroorzaakt in 2020, begon de epidemie van 2021 begin oktober in Frankrijk, in de context van het beëindigen van de opsluiting. Volgens Pascal Kribi lijkt “de epidemie van 2022 vorm te krijgen zoals vorig jaar in de kinderschoenen, maar het is nog steeds moeilijk” om te bepalen of de piek nadert. Wat de volksgezondheid in Frankrijk betreft, “verwacht epidemioloog Sophie Faux dat de stijging doorzet” en sluit niet uit dat “het wekelijkse ritme zal stijgen zodra het vakantie-effect is uitgewerkt”.

READ  Ziekte van Alzheimer: 75 genetische risicofactoren ontdekt