Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit een onderzoek bleek dat één op de acht mensen op de lange termijn een van de kenmerkende symptomen van het Covid-virus behoudt

Een belangrijke stap voorwaarts om de langetermijneffecten van Covid beter te begrijpen. Van de mensen die besmet zijn met Covid 19 behoudt één op de acht een van de kenmerkende symptomen van de ziekte op de lange termijn. lange covidblijkt uit een vrijdag gepubliceerd grootschalig onderzoek.

Deze symptomen zijn onder meer “buikpijn, moeite met ademhalen en pijn, spierpijn, ouderdom en verlies van reukvermogen. [perte du goût ou de l’odorat]tintelingen, keelongemakken, hete of koude flitsen, zwaarte in de armen of benen evenals algemene vermoeidheid”, somt deze studie op die is gepubliceerd in Lancet. De auteurs concludeerden dat “bij 12,7% van de patiënten deze symptomen kunnen worden toegeschreven aan Covid-19”, drie tot vijf maanden na infectie.

Dit werk, dat in Nederland werd uitgevoerd, is door zijn omvang en methodologie een belangrijk stuk om de langdurige risico’s van Covid beter te begrijpen, d.w.z. het aanhouden van permanente symptomen na infectie met Coronavirus.

specifieke gevolgen

Bij de huidige stand van de kennis weten we dat er gevolgen zijn die specifiek zijn voor MERS-CoV-infectie bij bepaalde patiënten en niet alleen kunnen worden verklaard door psychosomatische aandoeningen, zoals sommige clinici aanvankelijk naar voren brachten. Maar de frequentie van deze aandoeningen, en meer nog, de fysiologische mechanismen waardoor ze optreden, zijn grotendeels onbekend.

Als de Lancet-studie de tweede vraag niet beantwoordt, is het mogelijk om het eerste element beter uit te leggen, in de eerste plaats omdat het werd uitgevoerd bij een groot aantal patiënten: meer dan 4.000 mensen met Covid. Bij deze patiënten werd een Covid 19-episode bevestigd door een PCR-testof de diagnose van een arts.

READ  Een exoplaneet noemt zichzelf bij verrassing in Khufu-satellietwaarnemingen

12% van de mensen die besmet zijn met Covid krijgt gevolgen

Ten slotte, en dit is een belangrijke nieuwigheid, werden de reacties van deze patiënten vergeleken met die van een groep mensen die geen Covid hadden. Omdat het mogelijk is om een ​​van de genoemde symptomen te voelen zonder dat Covid de oorzaak is. In feite heeft ongeveer 9% van de mensen die geen Covid hebben opgelopen een van de eerder beschreven symptomen.

Bij ex-Covid-patiënten loopt het percentage op tot 21,4%. Door aftrekking konden de onderzoekers concluderen dat iets meer dan 12% van de mensen die besmet zijn met het Covid-virus gevolgen krijgen die specifiek verband houden met de ziekte. Deze studie heeft echter bepaalde beperkingen, zoals het niet meten van de frequentie van andere symptomen die gepaard gaan met langdurige Covid, waaronder depressie of mentale verwarring.