Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Long-Covid: Ademhalingsmoeilijkheden, buikpijn, vermoeidheid … Een op de acht patiënten heeft minstens één aanhoudend symptoom

Een grote studie die vrijdag werd gepubliceerd, toonde aan dat onder mensen met Covid 19 één op de acht een van de kenmerkende symptomen van Covid op lange termijn behoudt.

deze symptomen inbegrepen Buikpijn, moeite met ademhalen, spierpijn, Leeftijd of reukverlies (Verlies van smaak of geur: Noot van de redactie)Tintelingen, keelpijn, warme of koude flitsen, zwaar gevoel in de armen of benen, algemene vermoeidheid.En de Geeft een overzicht van deze studie gepubliceerd in The Lancet.

“Bij 12,7% van de patiënten kunnen deze symptomen worden toegeschreven aan Covid-19.”drie tot vijf maanden na infectie, concludeerden de auteurs.

Dit werk, uitgevoerd in Nederland, is door zijn omvang en methodologie een belangrijk onderdeel voor een beter begrip van de risico’s lange covidDat wil zeggen, het aanhouden van langdurige symptomen na infectie Coronavirus.

Bij de huidige stand van de kennis weten we dat er gevolgen zijn die specifiek zijn voor MERS-CoV-infectie bij bepaalde patiënten en niet alleen kunnen worden verklaard door psychosomatische aandoeningen, zoals sommige clinici aanvankelijk naar voren brachten.

Maar de frequentie van deze aandoeningen, en meer nog, de fysiologische mechanismen waardoor ze optreden, zijn grotendeels onbekend.

Als de Lancet-studie de tweede vraag niet beantwoordt, is het mogelijk om het eerste element beter uit te leggen, in de eerste plaats omdat het werd uitgevoerd bij een groot aantal patiënten: meer dan 4.000 mensen met Covid.

Bij deze patiënten is de episode COVID-19 Bewezen door PCR-test of de diagnose van een arts.

Ten slotte, en dit is een belangrijke nieuwigheid, werden de reacties van deze patiënten vergeleken met die van een groep mensen die geen Covid hadden.

READ  Halloweenweekend en maandag 1 november: Gevaar voor slecht weer

Omdat het mogelijk is om een ​​van de genoemde symptomen te voelen zonder dat Covid de oorzaak is. In feite heeft ongeveer 9% van de mensen die geen Covid hebben opgelopen een van de eerder beschreven symptomen.

Bij ex-Covid-patiënten loopt het percentage op tot 21,4%. Door aftrekking konden de onderzoekers concluderen dat iets meer dan 12% van de mensen die besmet zijn met het Covid-virus gevolgen krijgen die specifiek verband houden met de ziekte.

Deze studie heeft echter bepaalde beperkingen, zoals het niet meten van de frequentie van andere symptomen die gepaard gaan met langdurige Covid, waaronder met name depressie of mentale verwarring.