Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuws vanaf 12.30 uur – Hittegolf Rhône: bijna 500 huizen zonder elektriciteit

Nieuws vanaf 12.30 uur – Hittegolf Rhône: bijna 500 huizen zonder elektriciteit

Hittegolf en de zeer tastbare gevolgen ervan, vooral op elektrische netwerken. In de regio Lyon werden bijna 500 huishoudens getroffen door een stroomstoring die enkele minuten tot enkele uren duurde. omdat, hittebestendige kabels.

“In de stad accumuleren beton en teer warmte die de grond binnendringt tot aan kabels die ongeveer 80 cm onder de grond liggen”, legt Thierry Barra, Enedis Environmental Director, uit. Dit fenomeen doet zich vooral voor als je meerdere dagen erg warm weer hebt en de temperatuur ’s nachts niet veel daalt”, zegt hij.

“Het staat buiten kijf: elektrische apparaten hebben last van hitte”, benadrukt Thierry Barra. Om met deze situatie om te gaan, heeft Enedis gepland: Klimaatrisicoplan. “We houden de weersvoorspelling zeer nauwlettend in de gaten en als we weten dat er hittegolven of zeer warm weer zullen zijn, mobiliseren we teams van agenten in voldoende hoeveelheden zodat we meerdere storingen tegelijk kunnen verhelpen”, de details en groepsinformatie voor de omgevingsmanager.

Luister ook naar deze krant

droogte – Meer dan honderd Franse gemeenten zijn verstoken van drinkwater Sinds vrijdag 5 augustus.

Gezondheid – In Frankrijk werd in de loop van de week een strook van 2000 gevallen van apenpokken doorkruist. De meeste gevallen zijn in Ile-de-FranceMaar de ziekte verspreidt zich door het hele land.

internationaal – Raketten werden afgevuurd vanaf de strip Gaza In de richting van Israël op vrijdag 5 augustus, na de Israëlische aanvallen op de gewapende Islamitische Jihad-beweging.

De redactie raadt aan: