Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het licht van de verslechterende hydrologische situatie, versterkt de prefectuur van Lot-et-Garonne de maatregelen ter beperking van het water

primair
Door de verslechtering van de hydrologische situatie heeft de prefectuur Lot-et-Garonne de beperkende maatregelen aangescherpt.

Zoals gisteren aangekondigd in ons artikel, Florent Farge, secretaris-generaal van de provincie Lot-et-Garonne, leidt de verslechtering van de hydrologische situatie tot de versterking van beperkende maatregelen op acht hervulde stroomgebieden, waaronder het aquaduct van Garonne en Garonne.
De droogte van de bodem heeft historisch lage niveaus bereikt, vergelijkbaar met die in 2005, en zou volgens de weersvoorspellingen de komende dagen moeten aanhouden. Daarom worden er maatregelen genomen om de watervoorraden in het departement te behouden.
“Om hulpbronnen te behouden, verwijzend naar behoud, stelt het Kaderbesluit watergebruik in ‘droge’ perioden maatregelen vast die van toepassing zijn op alle 26 stroomgebieden in het departement.” Alle metingen, evenals bijgevoegde kaarten die per stroomgebied de respectieve riviersecties aangeven, zijn beschikbaar en gedetailleerd op de website van de provincie.
Hier zijn enkele voorbeelden van beperkingen in Lot-et-Garonne:

Voor particulieren die gebruik maken van het drinkwaternet *

– Het besproeien van Al Bahja Gardens, gazons is toegestaan ​​van 20.00 uur tot 08.00 uur.
Botanische tuinen mogen worden bewaterd
Het zwembad mag alleen ’s nachts gevuld worden
– Carwash is alleen toegestaan ​​in een professioneel station

Een burgemeester die gebruik maakt van het drinkwaternet *

Irrigatie van groene ruimten is toegestaan ​​van 20.00 uur tot 08.00 uur.
Beregening van sportvelden is toegestaan ​​van 20.00 uur tot 08.00 uur.

Voor de landbouwer die een vergunning heeft om water te halen uit de Garonne en zijn aquifer tot 100 meter van de rivier, evenals uit het zijkanaal

(Voor andere sectoren met beperkingen, zie de gouvernementele verordening van 5 augustus 2022)
– In het geval dat hij een individuele toestemming krijgt om te putten, is irrigatie alleen toegestaan ​​op woensdag en zondag
– Als het behoort tot een erkende vakbondsvereniging (ASA), is irrigatie toegestaan, behalve op woensdag en zondag of een verlaging van 30% van het toegestane debiet van de ASA

READ  Steeds meer gelei en wat vlokken op 400m!

Carwash

– Voor privé-voertuigen is wassen alleen toegestaan ​​​​in een professioneel station
– Voor voertuigen met een gezondheids- of voedingsverplichting is wassen toegestaan
– Voor voertuigen met technische conformiteit (betonmixer, enz.) is wassen toegestaan

Ter herinnering: de enige voor irrigatie toegelaten monsters zijn die welke door de administratie zijn gevalideerd.

Gezien de weersomstandigheden en de uitdagingen op het gebied van waterbeheer, kunnen controles worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat deze beperkende maatregelen op de juiste manier worden nageleefd.

Redelijk en economisch gebruik van de hulpbron blijft essentieel, en gemeenschappen, professionals en alle gebruikers worden uitgenodigd om hun verbruik te controleren.

*Onder voorbehoud van eventuele beperkingen door de drinkwaterbeheerder