Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit de studie bleek dat één op de acht patiënten ten minste één permanent symptoom behield

Dit onderzoek van “The Lancet” is uitgevoerd bij een groot aantal patiënten: meer dan 4.000 mensen met Covid-19.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Van de mensen die besmet zijn met Covid-19, behoudt één op de acht een van de symptomen die kenmerkend zijn voor “langdurige Covid”, blijkt uit een onderzoek dat vrijdag 5 augustus in het wetenschappelijke tijdschrift is gepubliceerd. scalpel. Met zijn omvang en methodologie is dit werk, dat in Nederland is uitgevoerd, een belangrijk onderdeel van een beter begrip van het risico op aanhoudende aanhoudende symptomen na infectie met Sars-CoV-2.

Deze aanhoudende symptomen omvatten: Buikpijn, moeite en pijn bij het ademhalen, spierpijn, ouderdom of reukverlies, tintelingen, ongemak in de keel, warme of koude flitsen, zwaar gevoel in de armen of benen, evenals algemene vermoeidheidDit geeft een overzicht van de gepubliceerde studie. “Bij 12,7% van de patiënten kunnen deze symptomen worden toegeschreven aan Covid-19.”drie tot vijf maanden na infectie, concludeerden de auteurs.

Tot dusver hebben wetenschappers aangetoond dat er bij sommige patiënten gevolgen zijn van een SARS-CoV-2-infectie en niet alleen worden verklaard door psychosomatische aandoeningen, zoals sommigen aanvankelijk suggereerden. Maar de frequentie van deze aandoeningen was grotendeels onbekend. Echter, deze studie Lancet Uitgevoerd op een groot aantal patiënten: meer dan 4.000 mensen met Covid-19.

Bovenal werden de gevallen van deze patiënten vergeleken met gegevens van een groep mensen die geen Covid-19 hadden. Omdat het mogelijk is om een ​​van de genoemde symptomen te voelen zonder dat Covid de oorzaak is. Dit is ook het geval bij ongeveer 9% van de niet-geïnfecteerde mensen. Dit percentage stijgt bij patiënten met Covid-19 naar 21,4%. Door aftrekking concludeerden de onderzoekers dat iets meer dan 12% van de patiënten restverschijnselen krijgt.

READ  Covid-19 in Occitanie: Op meerdere afdelingen stijgt het besmettingspercentage weer