Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit de studie bleek dat ibuprofen “niet geassocieerd was met een verhoogde mortaliteit of ernst” van het virus

Uit de studie bleek dat ibuprofen “niet geassocieerd was met een verhoogde mortaliteit of ernst” van het virus

Er is geen risico. De studie die op zaterdag 7 mei in het medische tijdschrift werd gepubliceerd, stelde dat het nemen van ontstekingsremmende medicijnen van de ibuprofenfamilie de kans op ernstige infectie of overlijden door het Covid-19-virus niet vergroot. Lancet Reumatologie (In Engels) Het heeft 72.000 patiënten. “We hebben nu duidelijk bewijs dat NSAID’s (Steroïde-vrije ontstekingsremmende medicijnen) Het kan veilig worden gebruikt bij patiënten met Covid-19, “ De hoofdauteur van de studie, professor Ewen Harrison (Universiteit van Edinburgh), gaf commentaar in een verklaring.

De auteurs van het onderzoek keken naar gegevens van 72.000 Covid-patiënten die tussen januari en augustus 2020 werden opgenomen in 255 gezondheidscentra in Engeland, Schotland en Wales. Hiervan namen 4.211 NSAID’s (voornamelijk ibuprofen) vóór opname in het ziekenhuis. Volgens de studie was het sterftecijfer vergelijkbaar bij patiënten die NSAID’s gebruikten en degenen die ze niet gebruikten (30,4% en 31,3%).

Daarnaast, “Toen we het ziekenhuis binnenkwamen, merkten we geen significant verschil tussen de twee groepen wat betreft de ernst van de toestand van de patiënt.Schrijf onderzoekers. Ze erkennen echter dat er bepaalde grenzen zijn aan hun werk. Onder hen het feit dat we niet weten hoelang patiënten NSAID’s hebben gebruikt, noch of ze ze langdurig hebben ingenomen voor chronische ziekten of soms voor voorbijgaande pijn.

Aan het begin van de epidemie ontstonden zorgen over NSAID’s. Ze werden gevoed door het feit dat deze familie van geneesmiddelen ook wordt verdacht van verergering van infecties, vooral bacteriële. Het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen (ibuprofen, cortison …) kan de infectiefactor verergeren. Over Covid tweette de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Ferrand in maart 2020 en adviseerde om bij koorts de voorkeur te geven aan paracetamol.

READ  300 huurlingen verlieten het land en Macron roept Turkije en Rusland op om hun troepen "onverwijld" terug te trekken

In het proces adviseerde de WHO dat mensen met symptomen die vergelijkbaar zijn met die van COVID-19, ibuprofen niet zonder recept zouden gebruiken voor zelfmedicatie. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft van zijn kant bevestigd dat:Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat ibuprofen in verband brengt met de verslechtering van COVID-19..