Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Epidemische update

Epidemische update

Geplaatst op vrijdag 07 mei 2021 om 20:28 uur

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

– Chinees Sinopharma-vaccin goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie –

Vrijdag heeft de Wereldgezondheidsorganisatie noodgoedkeuring verleend voor het Chinese COVID-19-vaccin, Sinopharm.

De WHO heeft al vaccins goedgekeurd van Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca en Johnson & Johnson (Janssen).

Deze maatregel helpt landen die niet over de middelen beschikken om de effectiviteit van het vaccin zelf te bepalen en stelt het Covax-systeem in staat aanvullende vaccins te verstrekken.

– Japan: een aanhoudende noodtoestand –

De Japanse regering verlengde vrijdag de noodtoestand in vier afdelingen met een periode van drie weken tot eind mei, inclusief Tokio, waar de Olympische Spelen deze zomer plaatsvinden, en twee extra afdelingen zullen zich bij dit orgaan voegen.

De Japanse noodtoestand voorziet in gezondheidsbeperkingen die minder streng zijn dan elders in de wereld.

Het bestaat voornamelijk uit het beperken van de activiteiten van sommige fysieke bedrijven, met name het opleggen van de tijdelijke sluiting van bars en restaurants die alcoholische dranken serveren, met een boete.

– Tunesische grenzen –

Premier Hicham El Mechichi kondigde aan, gezien het risico van onderdompeling in het gezondheidssysteem, dat Tunesië beperkt zal blijven tot de periode van 9 tot 16 mei, een week die het einde van de Ramadan markeert.

Michiichi zei dat moskeeën, markten en niet-essentiële bedrijven zullen worden gesloten, en reisverboden tussen regio’s, terwijl het dodental door Covid-19 rond de 100 per dag ligt.

READ  Voordat het NLF en het Front National de overeenkomst met Oekraïne bespraken, kwamen dezelfde ‘rode lijnen’ naar voren.

– Zorgwekkende toename van het aantal gevallen in Nepal –

De autoriteiten in Nepal zijn gealarmeerd door de piek in Covid-19-gevallen, aangewakkerd door de uitbraak in buurland India. Dat land vestigde donderdag een nationaal record voor de dagelijkse toename van het aantal zaken: 8.970.

Nepal heeft deze week de meeste van zijn luchtvaartmaatschappijen gesloten en heeft in 80% van zijn provincies sluitingen of andere beperkingen opgelegd in een poging het tij van vervuiling te keren.

– Frankrijk: meer reizigers worden in quarantaine geplaatst –

Een overheidsbron vertelde AFP vrijdag dat reizigers uit zeven andere landen bij aankomst in Frankrijk een verplichte quarantaine van 10 dagen in acht moeten nemen.

Deze beperking is van toepassing op Turkije, Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar.

Op 24 april stonden vijf landen in quarantaine: Brazilië, India, Chili, Zuid-Afrika en Argentinië.

– VK: AstraZeneca sinds meer dan 40 jaar –

De wetenschappelijke commissie die toezicht houdt op de vaccinatiecampagne tegen Covid in het VK, heeft vrijdag aanbevolen om het gebruik van het AstraZeneca-vaccin voor meer dan 40 jaar te beperken, nadat 242 gevallen van bloedstolsels waren gemeld.

Tegelijkertijd heeft de Britse regering de beperkingen voor reizigers versoepeld, door personen uit 12 landen, waaronder Israël en Portugal, vrij te stellen van quarantaine.

– 3,2 miljoen doden –

De epidemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd meer dan 3,2 miljoen mensen het leven gekost, volgens een evaluatie die op vrijdagmiddag door Agence France-Presse uit officiële bronnen is opgesteld.

De Verenigde Staten blijven het land met het grootste aantal doden (580.064), voor Brazilië (416.949), India (234.083), Mexico (218.173) en het Verenigd Koninkrijk (127.583).

READ  Joe Biden onderneemt stappen om persoonsgegevens te beschermen

Deze cijfers, gebaseerd op dagelijkse rapporten van nationale gezondheidsautoriteiten, worden over het algemeen onderschat.

De trend van de week laat een vertraging zien in de incidentie van nieuwe infecties in alle regio’s van de wereld, met uitzondering van Azië, als gevolg van uitbraken in India en zijn buurlanden.