Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verplichte quarantaine voor het binnenkomen van Frankrijk strekte zich uit tot zeven extra landen, waaronder Turkije

De verplichte quarantaine voor het binnenkomen van Frankrijk strekte zich uit tot zeven extra landen, waaronder Turkije

Reizigers uit deze landen zullen bij aankomst in Frankrijk een isolement van tien dagen in acht moeten nemen. De maatregel gaat zaterdag om middernacht in.

Een overheidsbron maakte vrijdag (7 mei) aan AFP bekend dat reizigers uit zeven andere landen, waaronder Turkije, zich bij aankomst in Frankrijk aan een verplichte tiendaagse quarantaine moeten houden vanwege de verspreiding van de coronavirus-epidemie in deze landen.

Deze beperking, die al geldt voor India en Brazilië, zal gelden voor Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Dezelfde bron zei dat de maatregel zaterdag om middernacht ingaat.

Zie ook – Covid-19: Politieagenten houden toezicht op de naleving van quarantaines die worden opgelegd aan reizigers die terugkeren uit risicogebieden

Momenteel staan ​​sinds 24 april vijf landen in quarantaine: Brazilië, India, Chili, Zuid-Afrika en Argentinië. Reizigers uit deze gebieden moeten bewijs overleggen wanneer de PCR-test van minder dan 36 uur arriveert. Op dit punt, “Dit weekend wordt tolerantie verleend aan de nieuwe betrokken landenDezelfde overheidsbron vertelde Agence France-Presse: “Passagiers moeten de luchtvaartmaatschappij informeren over de locatie van de quarantaine in Frankrijk, met ondersteunende documenten. Deze quarantaine gaat echter gepaard met toestemming om te vertrekken tussen 10.00 en 12.00 uur.”

Elke overtreder zal een boete krijgen van tussen de 1.000 en 1.500 euro als de overtreding wordt herhaald. Regeringswoordvoerder Gabriel Attal merkte op woensdag 5 mei op dat “1.500 cheques‘Het is al geïmplementeerd’Met mensen in quarantaine en een boete van 141 mensen». «We moeten buitengewoon waakzaam zijn bij veranderingenHij stond erop. Deze aanvullende maatregelen komen met het uitbreken van de epidemie in India, die deze week bijna de helft van de wereldwijde gevallen registreerde, en in de buurlanden. Turkije ziet een afname van het aantal gevallen (-34%), maar nog steeds een hoge drempel (gemiddeld 27.000 gevallen per dag).

READ  Wit-Rusland roept zijn vertegenwoordiger in Brussel terug na de inwerkingtreding van economische sancties van de EU EU