Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk versnelt vaccinatie, live debat over de hele wereld over het verhogen van patenten

Frankrijk versnelt vaccinatie, live debat over de hele wereld over het verhogen van patenten

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en highlights: Le Figaro Het beoordeelt de nieuwste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

En hoewel de epidemie wereldwijd al meer dan 3,2 miljoen mensen heeft gedood, waaronder meer dan 105.000 mensen in Frankrijk, gaat de vaccinatie door, waarbij enkele lage-inkomenslanden overblijven, afgezien van landen in Afrika, Azië en Afrika uit Zuid-Amerika. In het licht van de vraag om de hoeveelheid geproduceerde vaccins aanzienlijk te verhogen, hebben de Verenigde Staten gezegd dat ze voorstander zijn van het verhogen van patenten en daarom hopen ze het aantal productiecentra te vergroten. Een initiatief dat in sommige landen, Duitsland en laboratoria met tevredenheid werd onthaald, blijft op dit moment sceptisch.

  • Een nieuwe versnelling in de vaccinatiedruppelaar in Frankrijk

Terwijl bijna 17 miljoen eerste doses werden geïnjecteerd, besloot Frankrijk een nieuwe fase van zijn vaccinatiecampagne te starten. Vanaf 10 mei kan iedereen ouder dan 50 jaar worden gevaccineerd en de doses die aan het einde van de dag beschikbaar zijn, zullen de volgende dag voor iedereen beschikbaar zijn.Er is geen leeftijdsgrensDe Franse president Emmanuel Macron kondigde donderdag tijdens zijn bezoek aan het tentoonstellingspark Port de Versailles in Parijs aan er een park voor nieuwe vaccins van te maken.

De vaccinatie staat ook open voor minderjarigen tussen de 16 en 17 jaar die aan bepaalde ziekten lijden die tot hun operatie leiden. ”Extreem hoog risico op ernstige vorm».

READ  Extinction Rebellion dicht gaten in de baai om de consumptie ervan te midden van droogte aan de kaak te stellen

Zie ook – Open vaccinatie zonder leeftijdsgrens vanaf 12 mei wanneer er nog doses beschikbaar zijn

  • Europa wordt verscheurd door het verhogen van vaccinpatenten

De Europeanen zeiden dat ze bereid zijn om de Amerikaanse steun te bespreken voor de voorgestelde opheffing van patenten voor antivirusvaccins, die Rusland, de Afrikaanse Unie en de Verenigde Naties hebben geprezen, terwijl arme landen de doses niet hebben. Een initiatief dat hartelijk werd verwelkomd door de voorzitter van de Wereldhandelsorganisatie, Ngozi Okonjo-Iweala, en de voorzitter van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, die spraken over “Historisch besluitDe Franse president zei ook dat hij “zeer ondersteunend” is.

De reacties waren echter nauwkeuriger van de kant van de laboratoria. Albert Burla, CEO van Pfizer, zei dat het “helemaal nietVoorstander van tijdelijke schorsing. Duitsland uitte ook zijn vermoedens door te waarschuwen dat “Bescherming van intellectuele eigendom is de bron van innovatie en moet dat ook in de toekomst blijven».

Zie ook – Volgens Ursula von der Leyen is de Europese Unie “bereid om te discussiëren” over het verhogen van het octrooi voor het vaccin

  • Covax tekent een overeenkomst met Novavax om 350 miljoen doses anticovid te leveren

Terwijl Kritiek op het internationale systeem voor het vertragen van Kovacs Het heeft een overeenkomst bereikt met het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Novavax om 350 miljoen doses van het kandidaatvaccin te leveren, dat in het derde kwartaal zal worden gedistribueerd. Nieuwe handtekening om vaccinbestellingen te diversifiëren voor 120 lage-inkomenslanden die te maken hebben met de vertragingen in de levering van AstraZeneca als gevolg van de Indiase crisis.

READ  In Spanje, het akkoord van Pedro Sanchez met Catalaanse separatisten

Ngo’s, Human Rights Watch en Amnesty International riepen op hun beurt op tot:Verhoog de transparantieDoor Covax, in het bijzonder door reclame te maken voor zijn contracten met vaccinfabrikanten.

Nu rijke landen bijna alle vaccindoses concentreren, waarschuwt het Regionale Bureau voor Afrika van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de gevaren van een nieuwe golf op het Afrikaanse continent vanwege grotere vertragingen bij vaccinatie in vergelijking met de rest van de wereld.

  • Brazilië meldt vertragingen bij de levering van de CoronaVac-productie

Het Botantan Instituut in Sao Paulo, dat CoronaVac in Brazilië produceert, zei dat de herhaalde kritiek van de Braziliaanse regering op China de toevoer van actieve ingrediënten beïnvloedt die nodig zijn om het belangrijkste vaccin te produceren dat in het land tegen Covid-19 wordt gebruikt.

De vertragingen komen op een moment dat Brazilië gemiddeld meer dan 2.300 doden per dag registreert en het totale aantal doden bijna 415.000 bedraagt, waarmee het na de Verenigde Staten het op één na meest getroffen land ter wereld is.

  • Zullen er binnenkort vaccins beschikbaar zijn voor tieners?

Op dit moment, na uitgesloten te zijn van alle vaccinatiecampagnes, hebben tieners er binnenkort toegang toe. Moderna heeft aangekondigd dat zijn vaccin 96% effectief is bij jonge volwassenen tussen de 12 en 17 jaar, volgens voorlopige resultaten van klinische onderzoeken.

Duitsland wil het eind augustus presenteren, onder voorbehoud van het groene licht van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

READ  Hugo Clément belicht de excessen van het massatoerisme
  • Harry en Meghan hebben geld ingezameld voor de COVID-19-vaccinatie

Prins Harry en zijn vrouw Megan Markle, die zich inzetten voor de vaccinatie tegen COVID-19, hebben een beroep gedaan op een schenking van justitie in vaccinaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van hun zoon Archie.