Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Separatisten hopen op een absolute meerderheid

Zo’n overwinning zou de SNP in staat stellen Boris Johnson te dwingen in te stemmen met een nieuw overleg over de onafhankelijkheid van Schotland.

Twee dagen na de lokale verkiezingen in het VK zijn alle ogen gericht op Schotland, waar de separatisten hopen een regelrechte meerderheid in het lokale parlement te behalen terwijl ze de kwestie van het nieuwe referendum over zelfbeschikking onder druk zetten.

Dit “Super donderdagDe lokale verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, waarvan de resultaten geleidelijk zichtbaar worden, stellen de populariteit van de Conservatieve Partij van Boris Johnson en de eenheid van het Verenigd Koninkrijk op de proef. De Schotse nationalisten zijn van plan een zo groot mogelijke overwinning te behalen om de Britse premier te dwingen nieuw advies over de onafhankelijkheid van Schotland te aanvaarden.

In Engeland waren de resultaten tot dusverre positief voor de conservatieven, die winst boekten en zelfs het Labour-bolwerk in Hartlepool (noordoosten) veroverden, die al bijna 50 jaar op de Labour Party hadden gestemd. UitbreidingsmomentumGouverneursVoor 2019 inRode muurLabour, deze regio’s in Noord-Engeland werden getroffen door de afname van de industrialisatie en gunstig voor de Brexit, de premier werd gesterkt door deze overwinning ondanks een reeks schandalen die de zeer nauwe banden tussen macht en privébelangen benadrukten.

Om ook te zien – Op weg naar het winnen van de parlementsverkiezingen, belooft Nicolas Sturgeon Schotland “naar herstel” te leiden.

Schotland is fundamenteel verdeeld

In Schotland daarentegen bevinden de Tories zich verre van in een sterke positie en moet Nicola Sturgeon, de separatistische leider van de Scottish National Party, premier blijven. Zijn partij stevent af op een vierde opeenvolgende termijn, na het consolideren van de fundamenten en het stelen van twee grote kiesdistricten van de conservatieven en een van de Labour-partij. Volgens de resultaten van 56 kiesdistricten die zaterdagmiddag vroeg werden ingediend, won de Scottish National Party er 47.

READ  Alexei Navalny, tegenstander van Vladimir Poetin, riskeert een harde straf in een nieuw proces

De partij is echter niet zeker van haar doel van 65 van de 129 zetels in het Holyrood District Parliament, nadat ze er niet in geslaagd was twee andere kiesdistricten te veroveren die in haar zicht waren. Verkiezingsdeskundige John Curtis vertelde de BBC dat het nu onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk was voor de Scottish National Party om een ​​absolute meerderheid te behalen. Voor hem laten deze gedeeltelijke resultaten zien dat “Schotland is fundamenteel verdeeld over de kwestie van zijn constitutionele status».

“De berg om te beklimmen”

Voor de Schotse vice-premier, John Sweeney, om een ​​absolute meerderheid te verkrijgen ”Het is voor ons altijd een heel moeilijke berg geweest om te beklimmenDat vertelde hij zaterdag aan de BBC. Hij verwachtte echter dat er een meerderheid van de gekozen vertegenwoordigers zou zijn. “Die beloofde een referendum over onafhankelijkheid te houden over de toekomst van Schotland, Wat aangeeft dat dit ook is opgenomen in het Greens-programma.

Boris Johnson, die het laatste woord heeft over het al dan niet toestaan ​​van dit referendum, is er fel op tegen, in de overtuiging dat dergelijk overleg niet kan plaatsvinden.Een keer per generatieBij het referendum van 2014 wees 55% van de kiezers de onafhankelijkheid af.Het referendum in de huidige context is onverantwoord en roekeloos», Herhaalde hij Boris Johnson dagelijks De Telegraaf. Nicola Sturgeon speelt op safe, belooft een referendum te organiseren ”benodigde tijdZodra de gezondheidscrisis is overwonnen.

De Labour-partij van haar kant is in verwarring na de gruwelijke nederlaag van Hartlepool, die partijleider Keir Starmer verliet. “Diep teleurgesteldHij werd opgeroepen voor ondervraging en beloofde dat hij dat zou doen.Alles is mogelijkHerstel het vertrouwen van de kiezer zonder specifieke maatregelen aan te kondigen. Labour kan bogen op zeer goede resultaten in Wales, waarbij de Welsh Labour Party 30 van de 60 zetels in het plaatselijke parlement behaalde, vergeleken met 16 voor de conservatieven, waardoor het aan de macht kon blijven.

READ  Qatargate: De maat van Eva Kayley 'zwaait' alles over zijn vrouw en andere EP-leden

In Noord-Engeland werd de 47-jarige Labour Joanne Anderson de eerste zwarte vrouw die tot burgemeester van Liverpool werd gekozen. In Londen geeft de Labour-partij de voorkeur aan Sadiq Khan, die in 2016 de eerste moslimburgemeester van een grote westerse hoofdstad werd, voor een tweede termijn tegen zijn belangrijkste conservatieve tegenstander, Sean Bailey, maar de verwachte resultaten op zaterdagavond werden bekendgemaakt. .