Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit de studie bleek dat doorzettingsvermogen de vitale vingerafdrukken op het oppervlak van Mars niet kan detecteren

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Doorzettingsvermogen in de zoektocht naar leven op Mars
Volhouden, zo heeft NASA besloten de rover die ze in de zomer van 2020 naar Mars zal sturen een naam te geven. De rover waar onderzoekers veel van verwachten. Hij zal de eerste zijn die gesteentemonsters verzamelt om ze terug te brengen naar de aarde. Doelstelling: Zoeken naar sporen van microbieel leven.

Het is een van de De belangrijkste missies van het doorzettingsvermogen zwervend voertuig : Zoek naar sporen van leven in de rotsen van Marsbodem of probeer het in ieder geval. Omdat dit niet zo is fossielen De organisaties die u zoekt doorzettingsvermogen, maar moleculen, min of meer complex, die gesynthetiseerd kunnen zijn door biologische processen. de Zwerver nieuwsgierigheid van Heb de eerste stap gezet door te bevestigen De aanwezigheid van organische moleculen (methaan- en koolstofverbindingen) op Mars. Als volharding erin slaagt complexere biomoleculen te vinden, zou dit kunnen betekenen dat de planeet het begin zag van zelfs zeer primitief organisch leven. Een nogal spannend vooruitzicht!

UV-probleem

Dit doel is ook een van de volgende doelen rover Wie zou zich bij Mars moeten aansluiten: Rosalind Franklin. Dit is de nieuwe rover Van ESA’s ExoMars-programma en Roscosmos Je hebt een set instrumenten aan boord om Raman-spectroscopische metingen uit te voeren. De Raman-spectroscopie Het is een chemische analysemethode die de structuur van de moleculen in een monster bepaalt. Dit type gereedschap rust eigenlijk de volhardingswagen uit. Als deze methode effectief is op aarde en veel wordt gebruikt om biomoleculen te ontdekken, dan ziet het er op Mars ingewikkeld uit.

READ  Covid-19 - een nieuwe (logische) daling van het besmettingspercentage in Frankrijk onder invloed van betaalde tests

Omdat er een groot verschil is tussen Mars en Aarde:atmosfeer. Als Mars er een heeft, is het veel dunner dan planeet Aarde. De atmosfeer van de aarde speelt echter een essentiële rol bij het in stand houden van het leven: het stopt een groot deel van de straling ultraviolet (UVR), die in hoge doses schadelijk is voor levende organismen.

Is deze analysemethode het meest geschikt voor persistentie?

Kunnen biomoleculen stabiel blijven onder het vuur van zonnestraling die de bodem van Mars aantast? Sommige studies voorafgaand aan de expeditie toonden aan dat, hoewel de ontledingssnelheid in de eerste centimeters van het oppervlak zeer hoog is, de regoliet het potentieel had om bepaalde biomoleculen te beschermen. Gezien deze hypothese is er dit keer echter nog een ander probleem verbonden aan de analysemethode. Als wetenschappers aantoonden dat biomoleculen ondanks de atmosferische omstandigheden op Mars detecteerbaar konden blijven, werden deze tests niet uitgevoerd met Raman-spectroscopie om de analyses uit te voeren.

Dus een team van onderzoekers kwam het analytisch vermogen van dit type instrument onder Mars-omstandigheden in twijfel trekken. Zo werd aan boord een reeks experimenten (Biomex) uitgevoerd Internationaal Ruimtestation. Zeven verschillende soorten biomoleculen werden gedurende 469 dagen buiten het station blootgesteld aan zonnestraling. Het werd gemengd met tegenhangers van de Martiaanse regoliet om de omgevingsomstandigheden op de Rode Planeet beter te simuleren. De monsters werden vervolgens geanalyseerd met behulp van Raman-spectroscopie.

Het regolith-signaal interfereert met het biomoleculaire signaal

Toen realiseerden de onderzoekers zich dat tijdens het analyseren van monsters die meer zijn blootgesteld aan ultraviolette straling (die die op het oppervlak van Mars simuleren), het signaal geassocieerd met metaal De regoliet bedekte gedeeltelijk of zelfs volledig het signaal dat met de biomoleculen is geassocieerd. Bijvoorbeeld het bijzonder sterke signaal van hematiet, a mineraal Het is erg aanwezig op Mars en bevindt zich in precies hetzelfde waardenbereik als het bereik van chlorofylOf cellulose of andere biomoleculen, waardoor ze niet kunnen worden gedetecteerd. Monsters bevatten veelKlei Het bleek moeilijker te analyseren. Dit mineraal wordt echter beschouwd als de matrix die waarschijnlijk organische moleculen op Mars heeft bewaard.

READ  Vragen en controverses over de gezondheidskaart

Deze studie is gepubliceerd in wetenschappelijke vooruitgang, illustreert de moeilijkheid van het analyseren van monsters die metaalfasen bevatten met behulp van Raman-spectroscopie, in aanwezigheid van hoge UV-blootstelling. Aan de andere kant kunnen monsters op diepte en dus beter beschermd tegen UV-stralen met deze methode goed detecteerbaar blijven.

Persistentie, die alleen oppervlaktemonsters kan analyseren, kan dus een biomarker volledig verliezen, zelfs als er al biomoleculen in het geanalyseerde monster aanwezig zijn!

Diep graven, de oplossing van Rosalind Franklin

Dus alle hoop is gevestigd op de rover van Rosalind Franklin, die er zal zijn graafcapaciteit De diepte is maximaal twee meter voor het herstel van monsters die zijn beschermd tegen UV-stralen.

Aanpassing van de analysetechnologie door de Raman-spectrometer geeft ook goede resultaten op aarde, maar de apparatuur moet nog worden geminiaturiseerd voordat deze kan worden geïntegreerd in een mogelijke Mars-missie. In de tussentijd zou de nieuwe benadering van gegevensverwerking het mogelijk kunnen maken om bepaalde informatie te extraheren uit monsters die door persistentie zijn geanalyseerd. Anders moet je wachten Monsters keren terug naar de aardegepland voor 2033.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?