Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Poliovirus verspreidt zich in New York: noodtoestand uitgeroepen

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is de vaccinatiegraad gevaarlijk laag.

gezondheidscrisis, de tweede wet. na l CoronavirusziekteDe poliomyelitis. Deze vrijdag, heerser New YorkKathy Hochhol heeft een verordening uitgevaardigd noodgeval In het licht van de verspreiding van gevallen poliomyelitis. De virus Ze worden aangetroffen in afvalwater van vier provincies (Rockland, Orange, Sullivan en nu Nassau) en de stad New York.

Met de verspreiding van het virus moet deze noodsituatie versnellen vaccinatie. Onder meer verloskundigen en apothekers kunnen het vaccin toedienen.

Polio valt rechtstreeks het zenuwstelsel van de geïnfecteerden aan en kan onomkeerbare verlamming veroorzaken.

Vaccinatiepercentages zijn gevaarlijk laag

New York begon met het monitoren van maatregelen nadat in juli een geval werd ontdekt. Volgens onze collega’s bij CNBCDit wordt de eerste infectie naar mij Verenigde staat tien jaar geleden.

“Op poliomyelitisWe kunnen de dobbelstenen niet gooien.”New York State Health Commissioner Dr. Mary Bassett zei. “Ik dring er bij New Yorkers op aan geen enkel risico te nemen. De poliovaccinatie is veilig en effectief en beschermt bijna alle mensen tegen ziekten die de aanbevolen doses krijgen”.

De vaccinatiegraad voor polio is gevaarlijk laag in sommige provincies van New York. Vaccinatie is 60% in Rockland, 58% in Orange, 62% in Sullivan en 79% in Nassau. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is de vaccinatiegraad tegen polio in de staat ongeveer 79%.

READ  Acute hepatitis bij kinderen: betrokken European Diseases Agency