Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

New York City roept polio uit als noodtoestand

De autoriteiten hopen de vaccinatiegraad tegen deze ziekte, die aanzienlijk verlamming bij mensen veroorzaakt, te verhogen.

De staat New York besluit actie te ondernemen tegen polio. volgens Amerikaans CNBC-kanaalDe gouverneur van New York, Cathy Hochhol, heeft vrijdag de noodtoestand voor polio uitgeroepen om de vaccinatiegraad te verhogen, aangezien het virus zich in sommige gemeenschappen blijft verspreiden.

Ook is het virus volgens de keten aangetroffen in rioolmonsters, in vier provincies in de omgeving van New York en in de stad zelf. Polio, dat verlamming bij mensen kan veroorzaken, baart autoriteiten al enkele weken zorgen.

Eerste geval in juli

Een niet-gevaccineerde volwassene werd in juli ziek en is verlamd. De eerste bekende infectie in de Verenigde Staten in bijna een decennium, wat leidde tot een aanscherping van de rioolcontrole.

Concreet zullen met deze noodsituatie nieuwe actoren het vaccin kunnen toedienen, zoals apothekers, verloskundigen of hulpdiensten. Het doel is om de vaccinatiegraad zo snel mogelijk te verhogen, die bijzonder laag is in sommige provincies van New York, zoals Rockland waar het slechts 60% is, of Orange waar het niet hoger is dan 58%.

De gezondheidscommissaris van de staat New York, dr. Mary Bassett, heeft mensen die niet zijn ingeënt opgeroepen dit zo snel mogelijk te doen.

“In termen van polio kunnen we de dobbelstenen niet gooien”, zei hij. Ik dring er bij New Yorkers op aan geen risico te nemen. De poliovaccinatie is veilig en effectief – het beschermt bijna iedereen tegen ziekte die de aanbevolen doses krijgt.”

Het poliovaccinatiepercentage in de staat New York is ongeveer 79%, volgens het ministerie van Volksgezondheid.

READ  Wetenschappers zoeken naar genen voor ernstige gevallen