Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aardbeving van 4,8 op de schaal van Richter aan de Frans-Zwitserse grens

De beving werd op 230 km van het epicentrum gevoeld. Tot nu toe is er geen grote schade gemeld.

Een aardbeving met een kracht van 4,8 op de schaal van Richter, met het epicentrum op de Frans-Zwitserse grens, volgens het National Seismological Network (RENAS), vond plaats aan het einde van de zaterdagmiddag en werd algemeen gevoeld in het noordoosten van Frankrijk. Tot nu toe is er geen grote schade gemeld.

Volgens de eerste elementen en GPS-gegevens van Renass, gevestigd in Straatsburg, vond de aardbeving plaats om 15:58 uur GMT (17:58 uur lokale tijd) in Schlierbach, een Frans dorp in Haut-Rhin, ten zuiden van Mulhouse, aan de grens met Zwitserland. Dezelfde bron verklaarde dat het epicentrum van de aardbeving zich op een diepte van 12 km bevond. volgens Frankrijk3 Grand-EstHet ligt ten zuidoosten van Mulhouse, rond Kempes (Haut-Rhin).

In een wijde straal werden trillingen gevoeld. Op zijn site rapporteerde Renass getuigenissen van de graafschappen Bas-Rhin, Vogezen, Doubs, Belfort County, Meurthe-et-Moselle of zelfs Ain, ongeveer 230 km van het epicentrum van de ‘equake’. Bevende computerschermen, trillingen en lawaai zijn gemeld tot in Straatsburg maar ook in Basel (Zwitserland) en zelfs in Duitsland.

READ  De maansverduistering werd gefotografeerd op 100 miljoen km van de aarde