Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Te veel praten, is het echt verkeerd?

Veel mensen willen weten hoe ze een goede indruk kunnen maken als ze voor het eerst met iemand praten. Om hun taak te vergemakkelijken, suggereerden onderzoekers Quinn Hershey, Timothy Wilson en Daniel Gilbert in een gepubliceerd artikel: In het Journal of Personality and Social Psychology Bulletin en gedeporteerd door gesprekwat een schatting is van de spreektijd die u moet nemen om empathisch te blijven.

Onderzoekers noemen het “Weerstandsbias” Geloven dat mensen denken dat ze meer acceptabel zijn als ze zwijgen. Niets is echter minder waar. In feite organiseerden experts als onderdeel van een onderzoek onder 116 deelnemers bijeenkomsten tussen verschillende vreemden die bij deze gelegenheid 30%, 40%, 50%, 60% of 70% van de tijd aanwezig waren dialoog. Ze ontdekten dat degenen die het meest spraken, meer kans hadden om aardig gevonden te worden door hun gesprekspartners.

Deze bevindingen bevestigen de resultaten van een eerder onderzoek, waarin onderzoekers de rol van een spreker en een andere luisteraar toekenden aan een paar. Uit het onderzoek bleek dat de luisteraars na twaalf minuten conversatie meer leken te hebben genoten Versterkers Integendeel, en dit is te wijten aan enige affiniteit die laatstgenoemden creƫren met hun gesprekspartners door over hen te praten.

Meer praten betekent niet
het gesprek domineren

Volgens wetenschappers heeft het ook geen zin om te proberen het evenwicht te bewaren Spreektijden Door vriendelijk en aardig te willen overkomen in de ogen van zijn gesprekspartner, die na het eerste gesprek in de regel slechts een algemene indruk achterlaat.

READ  Hoe werkt de ontgiftingsbehandeling?

Probeer het gesprek echter niet te domineren en verpletter het woord van de ander. Als onderdeel van hun werk vroegen de onderzoekers individuen om “slechts” maximaal 70% van de tijd te spreken. Maar het is mogelijk, en zelfs waarschijnlijk, dat het niet de optimale strategie is om alle ruimte in het gesprek in te nemen, bijvoorbeeld 90% van de tijd te spreken.

Dit onderzoek weerspiegelt echter niet de normale discussies waarin mensen ervoor kiezen om in de positie van spreker of luisteraar te zijn. De Onderzoek Toekomstige studies zullen moeten uitwijzen of de resultaten kunnen worden toegepast op alledaagse interacties.