Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UEFA-indicator: Frankrijk werd na Zwarte Donderdag bedreigd door Portugal en Nederland

UEFA-indicator: Frankrijk werd na Zwarte Donderdag bedreigd door Portugal en Nederland

Alleen Paris Saint-Germain en Nice bleven over om de Franse soldaat te redden in de Europa Cup. Na het fiasco van deze Zwarte Donderdag voor het Franse voetbal, waarbij Nantes (tegen Juventus Turijn), vervolgens Monaco (na strafschoppen tegen Bayer Leverkusen) en ten slotte Rennes (nog steeds na strafschoppen tegen Shakhtar Donetsk) werden uitgeschakeld, is Frankrijk in groot gevaar in de UEFA-index.

Als vijfde op deze ranglijst wordt Frankrijk meer dan ooit bedreigd door Nederland en Portugal. Een belangrijke vijfde plaats in het licht van de nieuwe versie van de Champions League die in het seizoen 2024-2025 van kracht wordt. De vijfde van deze indicator zal inderdaad drie teams rechtstreeks in de groepsfase kunnen presenteren, terwijl de zesde slechts twee teams zal hebben met een derde team dat de kwalificatierondes zal moeten doorlopen. En laten we het niet hebben over de zevende, die zal maar één kwalificatiewedstrijd zijn.

Na het debacle van donderdag scoorden de Fransen 60.331 punten, slechts 3.031 punten voorsprong op de Nederlanders en 5.615 punten op de Portugezen. Een progressie die mogelijk verder terugloopt omdat Portugal met Benfica en Porto in de Champions League en Sporting in de Europa League nog drie gekwalificeerde vertegenwoordigers heeft. Van deze vijf ingeschreven ploegen heeft Nederland er nog twee met Feyenoord in de Europa League en AZ Alkmaar in de Europa League Conference.

Kortom, in het geval dat Paris Saint-Germain op 8 maart wordt uitgeschakeld door Bayern München in de Champions League-ronde van 16 en Nice verlaat in de European League-conferentie, wiens lot in de ronde zal worden beslist. Vanaf de 16e op vrijdag zal Frankrijk zich in een zeer ongemakkelijke situatie bevinden.

READ  Antoine Griezmann, een zorgwekkende tegenslag