Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Echte sport of entertainment voor bars?

Echte sport of entertainment voor bars?

Het Franse Arm Wrestling Championship vindt plaats op zaterdag 4 maart in Saint-Germain-en-Laye in de Yvelines en wordt gehouden op het terrein van France 3 Paris Ile-de-France. De kans om die majoor te ontdekken die het moeilijk vindt om hardnekkige clichés los te laten, terwijl uitzonderlijke kwaliteiten vereist zijn. Ontmoeting met Emeric Bradens, legende van de sport en vice-president van de Franse Federatie van Krachtdisciplines.

Vind al het nieuws op:
Franse voetbalbeker 2023

Aymeric Pradines heeft een bewezen staat van dienst zo lang als je arm. De atleet met een gewicht van 1 meter 80 per 100 kilogram verzamelt de titels van kampioenen van Frankrijk en behoort tot de 20 beste ter wereld in zijn sport. Hij is ook verantwoordelijk voor het armworstelen FFForce Sinds 2019 is deze sport onder leiding gereguleerd maar nog steeds onmogelijk om van te leven. Op het laatste rechte stuk voor de finale en tussen twee afspraken met zijn patiënten in, is de fysiotherapeut/kampioen/vicevoorzitter van de federatie overweldigd, maar nog steeds opgewonden bij het idee om zijn passie voor de sport, ontdekt in Toulouse en dat hij probeert door het hele land reclame te maken voor:

Groeit armworstelen in Frankrijk?

“Sinds 2019 hebben we het aantal clubs en beoefenaars verviervoudigd. We zijn aanwezig in alle regio’s van Frankrijk, behalve Corsica. Er zijn 37 clubs in Frankrijk en in het buitenland omdat we de discipline hebben ontwikkeld in Réunion, Tahiti en Nieuw-Caledonië, en hun vertegenwoordigers zullen ook aanwezig zijn in Saint-Germain-en-Laye.

Ik verzorg de discipline sinds 2019 en kreeg toestemming om lid te worden van de multidisciplinaire federatie FFForce die armworstelen combineert met krachtatletiek en functionele training, oftewel kettlebell. We kregen de goedkeuring, daarna de ministeriële delegatie en de twee erkenningen van het Ministerie van Sport, die sport erkennen als een systeem op zich.

Met deze staatserkenning zijn wij gerechtigd titels te verlenen. Het dateert uit 2019 en is zeer recent. Voor de confrontatie was er niets in Frankrijk. We lopen echt achter in vergelijking met andere landen, ook al heeft iedereen in zijn leven al wel eens een armworstelwedstrijd gehad, op school of met zijn gezin. Er zijn beoefenaars in alle lagen van de bevolking. Als je het voorbeeld neemt van de club in Toulouse die ik heb opgericht, zijn er een arts, een ingenieur en andere mensen die in de bouwsector werken. Er is geen standaardprofiel in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Er zijn ook top 14 rugbyspelers waarmee ik communiceer. Ze zouden graag willen oefenen, maar dat is uitgesloten omdat ze geblesseerd zouden kunnen raken… dus voorlopig kijken ze alleen video’s…”

“We lopen echt achter in vergelijking met andere landen, ook al heeft iedereen al een confrontatie gehad in zijn leven, op school of met zijn familie.”

Aymeric Bradens, vice-president, FFForce

Kun je deze sport voor ons omschrijven?

READ  Anderlecht klopt Nordsjelland met een tweehonkslag van Verchatteren en een pass van Esposito

“Het is een vechtsport en een krachtsport. Het staat ver af van het beeld dat we ervan kunnen krijgen. Het heeft niets te maken met de verleden tijd in het alledaagse taalgebruik. Als we het bijvoorbeeld hebben over armworstelen tussen twee naties, de indruk hebben dat het een gevecht is dat lang duurt terwijl armworstelen intens is Explosie.Elk gevecht duurt een paar seconden, zelden meer dan tien.Het is armworstelen maar er is commitment van het lichaam.Plaatsing is erg belangrijk Het trekt mensen aan van worstelen, judo, gewichtheffen, bodybuilding of powerlifting. Wie sterk is, mist soms een tegenstander. Daar “Je moet de tegenstander onder ogen zien, je aanpassen aan zijn morfologie. de fysiek sterksten die noodzakelijkerwijs winnen: in vechtsporten is het de beste die wint. Als je alleen de atletische kwaliteiten hebt maar niet de technische achtergrond, is het niet genoeg. Ik ga niet.”

De peetvader van de armworstelclub van Toulouse, Emeric Bradin, legt uit wat armworstelen is.

Hoe gaat het met de competitie?

“Er zijn leeftijdscategorieën, mannen/vrouwen, paralympische sporten en natuurlijk gewicht zoals die er zijn in alle gevechts- of krachtdisciplines. Afhankelijk van de categorie is er een linkerarmkampioen en een rechterarmkampioen. Elke atleet kan zich inschrijven in één of twee categorieën, ze kunnen de ene arm kiezen in plaats van de andere. Maar niet noodzakelijkerwijs zal een linkshandige persoon winnen met zijn linkerarm en vice versa. dominante arm, maar na jaren van training zullen ze hun andere arm leren om goed te werken en de neuromusculaire verbindingen effectief te maken, zoals de rechterarm. Voor sommige rechtshandige atleten wordt hun sterkere arm de linker omdat ze door te oefenen de motorische controle van hun zogenaamd zwakkere arm, vaak wint dezelfde persoon op een hoger niveau links en rechts terwijl ze proberen hun lichaam in evenwicht te houden. Er zijn veel verschillende technieken die kunnen worden gebruikt bij armworstelen “.

“Armworstelen staat op de shortlist voor de Olympische Spelen van 2028 en we zijn bijna terug voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.”

Emeric Bradens, vice-president van FFForce

Kunnen we ooit hopen dat armworstelen een Olympische discipline wordt?

READ  Nederland: Oud-glorie Marc Overmars voor een jaar geschorst door de Federatie wegens “ongepast gedrag”

“Ja, armworstelen staat op de shortlist voor de Olympische Spelen van 2028 en we hebben het bijna gehaald voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Vergeleken met voetbal of basketbal is het een vrij jonge sport: ook al vinden we sporen uit de oudheid in Rome of Egypte, het is begonnen te worden gecodificeerd.” In de jaren 60 in de VS en wereld federatie Het is gemaakt in 1977. Daarom is het een sport die wat laat in ontwikkeling is bij het grote publiek. De unie omvat 80 landen. De landen die de discipline domineren zijn Rusland, Georgië en Kazachstan omdat de sport daar wordt ondersteund door de staat en de oostelijke landen in het algemeen. Sinds 1977 is armworstelen van een spel of krachtmeting uitgegroeid tot een echte sportdiscipline en het blijft evolueren. Internationale evenementen nemen toe en de beste atleten ter wereld beginnen hun brood te verdienen met armworstelen.”

Het Franse kampioenschap worstelen zal volgen frankrijk.tv/idf 4 maart Ze woont van het gymnasium Philippe Bivert in Saint-Germain-en-Laye in Yvelines.