Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ubisoft: Analisten zijn pessimistischer over de resultaten

(Afbeelding credits: Unsplash - Nicozza)

(Afbeelding credits: Unsplash – Nicozza)

(CercleFinance.com) — De kop beschuldigde Ubisoft van een van de sterkste dalingen in SBF 120 donderdag aan het einde van de sessie, bestraft met ongunstige meningen van analisten twee weken voordat de halfjaarlijkse resultaten werden gepubliceerd.

Rond 16.40 uur daalde het aandeel ongeveer 4,5% terwijl de SBF 120-index tegelijkertijd 1,2% steeg.

JP Morgan-analisten hebben donderdag aangekondigd dat ze Ubisoft op hun ‘catalyst watch’-lijst van aandelen hebben gezet – met negatieve implicaties – in afwachting van de release van 28 oktober.

In zijn notitie zei het ontwerpbureau bezorgd te zijn over het risico van teleurstelling op korte termijn over de prestaties van de videogamereeks, vooral in het licht van de sombere ontvangst die aan ‘Far Cry 6’ werd besteed.

Aan de kant van Invest Securities lijkt het erop dat Ghost Recon Frontline-shooter de bezorgdheid veroorzaakt.

Volgens de in Parijs gevestigde makelaars heeft Ubisoft al besloten de beschikbaarheid van de bètaversie van de game, die oorspronkelijk tussen 14 en 21 oktober zou worden aangeboden, uit te stellen tot een onbepaalde datum.

Ter verduidelijking noemde de aanbieder van beleggingsdiensten “meer dan gemengde ontvangst” voor de presentatieclip van het spel, waarvan hij zei dat deze een waardering van 35%/65% op YouTube had.

In tegenstelling tot JP Morgan – die zich zorgen maakt over een mogelijke teleurstelling over de resultaten – zegt Invest Securities in de nabije toekomst geen reden tot bezorgdheid te zien.

Hoewel dit evenement geen financiële gevolgen op korte termijn zal hebben, stelt het opnieuw de kwestie van de redactionele streak van de uitgever aan de orde, waaronder de wens voor toegankelijkheid en de ontwikkeling van in-game inkomsten (verkopen van in-game-items) tot ergernis van een groot deel van de historische fans van de franchisegroep, “zei hij echter boos in een briefje.

READ  "Amazon Music Unlimited" met 60 miljoen nummers die gedurende 3 maanden zijn afgespeeld