Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

U kunt helpen het klimaat te bestuderen door deze 19e-eeuwse mariene archieven te transcriberen

Weather Rescue at Sea probeert internetgebruikers te helpen bij het transcriberen van gegevens in oude zeerecords in de 19e eeuw. Deze boeken bevatten in feite een schat aan informatie over het weer in die tijd, wat ons kan helpen de evolutie van het klimaat beter te begrijpen.

Heb je een passie voor oude archieven of wil je gewoon de wetenschap vooruit helpen? Het initiatief werd eind oktober opnieuw gelanceerd Red het weer op zee Hiermee kunt u uw bijdrage leveren aan het gebouw. Het programma is bedoeld om internetgebruikers te helpen bij het overschrijven van de gegevens in veel pre-industriële mariene records. Deze informatie ” Het zal ons helpen beter te begrijpen hoe klimaatverandering ”, betoogt het team achter het project.

Deze oude gegevens uit het midden van de 19e eeuw zijn eigenlijk een schat aan meteorologische informatie. ” Het weer is altijd een fascinerend onderwerp geweest voor de mensheid. De kleinste afwijking van het voorspelde weer kan jaren van overvloed in jaren van hongersnood veranderen ‘, het was gemarkeerd Projectpagina. Dus het monitoren van klimaatveranderingen gedurende de seizoenen was strategisch tijdens het pre-industriële tijdperk, vooral voor langeafstandsbemanningen.

19e-eeuwse weergegevens zullen helpen om de evolutie van het klimaat door de decennia heen beter te begrijpen. // Bron: Red het weer op zee

Meteorologische gegevensmijn

Meteorologische monitoringtools ontwikkeld door de maritieme naties maakten het mogelijk om een ​​hoeveelheid informatie over het weer op dat moment te verzamelen. ” Helaas zijn er maar heel weinig van deze records getranscribeerd in digitale formaten waarmee moderne wetenschappers ze kunnen analyseren. “Een reddingsteam op zee stelt dat. Gegevens van honderdduizenden boottochten kunnen echter heel nuttig licht werpen op de” Hoe is het klimaat in de afgelopen decennia veranderd? ».

READ  Uit een onderzoek is gebleken dat fastfood stoffen bevat die je hormonen verstoren

De te bestuderen gegevens hebben voornamelijk betrekking op cruises over de Atlantische, Indische en Stille Oceaan in de jaren 1860 en 1870.

Hoe deel te nemen aan Weather Rescue at Sea

Als je de tijd en het verlangen hebt, kun je gemakkelijk een bijdrage leveren door naar De pagina gewijd aan dit project op het crowdsourcingplatform Zooniverse (Let op, het is allemaal in het Engels). U moet eerst de parameter van uw keuze selecteren uit de lijst van zes beschikbare: barometer, luchttemperatuur, watertemperatuur, windrichting, windkracht en navigatie.

Een zelfstudie begeleidt u bij het lokaliseren van de op te nemen gegevens. // Bron: Red het weer op zee

Eenmaal geselecteerd, wordt de tutorial (opnieuw in het Engels) weergegeven. De kolom vertelt u waar u op moet letten in de afbeeldingen die aan u worden gepresenteerd. Als de gevraagde informatie aanwezig is, zal het platform je vragen deze in te vullen.

Op het moment van schrijven heeft de tweede editie, die eind oktober begon, al 853 mensen aangetrokken en het mogelijk gemaakt om 7% van de doelgegevens te verwerken.

Deel op sociale media

Vervolg van de video