Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 Côte d’Or en stad Dijon dicht bij alarmdrempel, regio Bourgogne-Franche-Comte in het rood, masker mag weer naar school

De regionale gezondheidsdienst had vrijdag gezegd: “De terugkeer van de epidemie is bevestigd in de regio.” Zondag zien de cijfers er niet goed uit in Cote d’Or en Dijon. En het masker kan binnenkort terugkeren naar school als de opwaartse trend zich voortzet.

Een incident dichtbij de alarmdrempel

In Côte d’Or was het besmettingspercentage dat de Franse volksgezondheidsautoriteit deze zondag publiceerde 45 positieve gevallen per 100.000. Hiermee nadert het de alarmdrempel, die werd vastgesteld op 50 positieve gevallen per 100.000 inwoners, wat als standaardmaatregel dient voor verplicht masker dragen op school. In Dijon ligt dit besmettingspercentage iets hoger: 46,4 per 100.000.

Ten slotte heeft de incidentie in de hele Bourgogne-Franche-Comté de alarmdrempel overschreden en bedraagt ​​nu 57,3 per 100.000. Dit zijn voornamelijk de provincies Franche-Comté en Saône-Loire, die de door de overheid vastgestelde grens overschrijden.

Maar het aantal patiënten stagneert

Aan de andere kant is de situatie in ziekenhuizen nog niet zorgwekkend. Het aantal patiënten stagneert momenteel: 38 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis aan de Cote d’Or, van wie er 5 op de intensive care liggen. In het district zijn 163 patiënten geïdentificeerd, van wie er 25 op de intensive care of intensive care liggen.

En in de omgeving van het ziekenhuis zijn sinds begin september 13 mensen overleden

Sinds 25 oktober is Ivoorkust niet overleden aan Covid-19 volgens de Franse volksgezondheid, die cijfers verzamelt van ziekenhuizen in het hele land. Houd er echter rekening mee dat de aantallen vertraging kunnen oplopen, vooral in het weekend wanneer de aantallen in ziekenhuizen lager zijn.

READ  Vroege waarschuwingssignalen van een ineenstorting van de zeestroom

Sinds 1 september zijn 13 mensen overleden aan het coronavirus in een ziekenhuis in Cote d’Or. Sinds het begin van de epidemie zijn er 962 mensen, in de regio zijn 4.972 mensen overleden in het ziekenhuis, waaronder één persoon sinds gisteren.