Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Terug naar school: Kunnen we echt zeggen dat de terugkeer van het masker naar school geen zin heeft?

Maandagochtend weer naar school voor bijna 7 miljoen basisschoolkinderen…en De terugkeer van het masker op het gezicht voor een groot deel van hen. Schoolkinderen die minstens 6 jaar oud zijn, zijn betrokken bij 61 afdelingen, 39 meer dan voor de vakantie. En de lijst zou de komende weken kunnen toenemen, aangezien de gezondheidssituatie verslechtert (de minimumincidentie is 50).

Maar de voorzitter van de Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde, Christelle Grasse Le Guen, zei woensdag dat het opleggen van het masker aan kinderen onder de 12 “onlogisch is”. We evalueren dit onderwerp.

Wat je misschien hebt gelezen of gehoord

“Kinderen onder de 12 jaar hebben weinig last van Covid-infectie en zijn niet besmettelijk” en “het dragen van een masker op school voor kinderen onder de 12 heeft geen zin”, Christelle Grasse Le Guen, hoofd spoedeisende hulp en ook algemene kindergeneeskunde aan de universiteit van Nantes Ziekenhuis, zei in een interview. Geplaatst in Ouest-Frankrijk.

dezelfde dag, in La DépêcheDe dokter was minder duidelijk. Ze benadrukte dat kinderen “minder besmettelijk zijn dan ouderen en dat infecties minder vaak voorkomen”, terwijl ze benadrukte dat “het dragen van een masker op school geen urgente of wetenschappelijk rationele procedure lijkt te zijn”.

Zijn kinderen besmettelijk?

Ongetwijfeld, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie zwart op wit aangeeft In een brochure die eind september is verschenen, niet alleen kinderen kunnen besmet raken Maar ook ‘opsturen’ [le virus] Naar andere mensen”. Kinderen van alle leeftijden zijn vatbaar en kunnen SARS-CoV-2 overdragen. Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding voegt. Dit blijkt bijvoorbeeld uit verschillende groepen die op de basisschool zijn geïdentificeerd.

READ  Overstromingen: is er een verband tussen koude druppel- en hittekoepels?

Medisch bioloog Claude-Alexandre Gustave vult aan: “Zelfs vóór de komst van de deltavariant toonden verschillende onderzoeken bijvoorbeeld aan dat de uitgescheiden virale lading ongeacht de leeftijd hetzelfde was.” Een daarvan, uitgevoerd op een panel van 29.578 positieve gevallen, werd gepubliceerd in Wuhan (China) tussen december 2019 en april 2020. Bij infectieziekten Lancet Januari 2021. “Kinderen zijn potentieel belangrijk in de transmissieketen”, zegt Ramanan Laxminarayan, de hoofdauteur van de studie.

Video. Covid-19: In Florida voedt een deltavariant de bezorgdheid over de gezondheid van kinderen

Hoewel niet al het wetenschappelijk werk het op dit punt eens is, suggereren sommige gegevens dat kinderen minder besmettelijk zijn dan adolescenten en volwassenen. Een equivalente virale belasting betekent niet noodzakelijk een equivalent risico op overdracht, vooral vanwege het niveau van neutraliserende antilichamen in het lichaam en de symptomen. Kinderen hebben over het algemeen minder symptomatische vormen dan volwassenen. Ze hoesten en niezen minder en kunnen het virus dus minder verspreiden.

“Het is besmettelijk [des enfants] Het kan iets minder zijn dan bij volwassenen, maar de viral load is hetzelfde en ze zijn actief betrokken bij de verspreiding van het virus. Vooral omdat gevallen daarin moeilijk op te sporen zijn, omdat ze vaak asymptomatisch zijn”, vat epidemioloog Mahmoud Zureik samen. door Le Monde.

Waarom is een mondkapje op school gepast?

In deze context zijn wetenschappers het meestal niet eens met de voorzitter van de Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde en denken van wel een masker dragen voor kinderen Het heeft betekenis.” Hoe dan ook, op epidemiologisch vlak en het stoppen van de verspreiding van het virus.

READ  Een exoplaneet noemt zichzelf bij verrassing in Khufu-satellietwaarnemingen

“Ja, zonder aarzeling, want de belangrijkste transmissiemethode is de luchtweg via de luchtwegen. Het dragen van een masker zal de uitstoot van fijnstof verminderen en zo de omgevingslucht verrijken met mogelijk verontreinigde aerosolen”, legt Claude-Alexandre Gustave uit. Bij afwezigheid van maskers is het risico groter als het klaslokaal niet goed geventileerd of geventileerd is.

Twee Amerikaanse studies, opgesteld door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en eind september gepubliceerd, gaat in dezelfde richting. De eerste van hen Het werd gehouden op duizend scholen in Arizona, verdeeld in drie groepen: degenen die het masker aan het begin van het schooljaar oplegden aan hun leerlingen en personeel, degenen die dat op enig moment daarna deden, en degenen die dat niet deden. Les auteurs over een risico van “cluster” 3,5 fois plus belangrijke dans les écoles qui n’obligent pas les élèves et le persona à porter le masque que dans celles qui l’ont décid Lancering . Merk echter op dat we het hebben over “scholen” in de brede zin, inclusief hogescholen en middelbare scholen.

Het dragen van een masker is ook een van de procedures die “van groot belang is voor minderjarigen, eerder in het geval dat ze niet zijn ingeënt onder de 12 jaar”, Vermeld door de Wetenschappelijke Raad. in een Vorige opinie gepubliceerd eind augustusDe deskundigengroep vond het echter “belangrijk dat aanbevolen maskers voor de jongsten het onderwerp zouden moeten zijn van evaluatie en follow-up om de potentiële impact op het leren te beoordelen in vergelijking met de slecht geëvalueerde potentiële voordelen bij het bewegen.”

READ  Heeft het zwarte gat van de M87 * vreemde "elektrische ladingen"?

Hoe zit het met vaccinatie?

Christelle Grasse Le Guin – die zondag niet reageerde op ons verzoek – zei ook dat “het niet dringend nodig is om mensen onder de 12 jaar te vaccineren”. Het Europees Geneesmiddelenbureau maakt naar verwachting in december bekend of het het Pfizer-vaccin voor kinderen van 5 tot 11 jaar goedkeurt. Zoals de Amerikaanse autoriteiten zojuist hebben gedaan.

Zoals het hoofd van de Vaccine Strategy Steering Board, Alain Fischer, France Info vertelde dat Frankrijk “nog even kan wachten”. Het is met name tijd om mogelijke bijwerkingen in de Verenigde Staten te beoordelen. Maar ook omdat kinderen minder risico lopen om ernstig ziek te worden. Slechts 40 van de 6.667 met SARS-CoV-2 geïnfecteerde patiënten die momenteel in het ziekenhuis liggen, zijn jonger dan 10 jaar.

Maar dit houdt geen rekening met het risico op symptomen in de loop van de tijd (“lange Covid”). Volgens een studie gepubliceerd op 3 augustus in Gezondheid van kinderen en adolescenten The Lancet, 3,1% van de kinderen van 5 tot 11 jaar meldde na 28 dagen nog steeds ten minste één symptoom.

samengevat

  • Kinderen kunnen het virus oplopen, hoewel ze minder snel ernstig besmet raken met Covid-19.
  • Als kinderen besmet raken, kunnen zij het virus uiteraard overdragen (maar wellicht minder dan volwassenen).
  • Het dragen van een masker voor kinderen vermindert het risico op besmetting, maar kan ook de klasopvolging en het leren beïnvloeden.