Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Influenza: waarom zou de pandemie deze winter bijzonder ernstig kunnen zijn in Frankrijk?

De Franse volksgezondheidsautoriteit houdt de verspreiding van griep al enkele weken in de gaten, wat, samen met het herstel van de Covid-19-epidemie, de ziekenhuisdiensten zorgen baart met het begin van de winter. 35 afdelingen zijn bijzonder getroffen.

Vorig jaar waren we het bijna vergeten: de griep. Bijna afwezig in 2020 dankzij barrièremaatregelen tegen Covid-19 en inperking, zou het deze winter opnieuw kunnen verschijnen en ons hard treffen, waarschuwt hij Hoofdstad. In feite, Onze immuniteit is vorig jaar niet gereactiveerd, zoals gewoonlijk het geval is voor miljoenen mensen, zonder het zelfs maar te weten.

Hoewel de meerderheid van de Fransen is ingeënt tegen Covid-19, vrezen gezondheidsautoriteiten de gezamenlijke verspreiding van Sars-CoV-2 en wintervirussen.

35 bijzonder getroffen management

Hot Vienne heeft bijvoorbeeld gemiddeld ca. Griep-spoedbezoeken. Acht keer het landelijk gemiddelde : 77,5 van de 10.000 geregistreerd tussen 25 en 31 oktober, bepaald Hoofdstad. Dezelfde situatie is in Inder, met 66,1 bezoeken aan de eerste hulp voor 1 op de 10.000 griep.

En in Occitanie?

In onze regio wordt momenteel alleen een minister getroffen 45,9 Influenza noodbezoeken voor 10.000 bezoeken.

Focus op de griepvaccinatiecampagne

De regering werd vier dagen geleden gelanceerd, op 22 oktober. Griepvaccinatiecampagne. Doelwit : Geen co-vaccinatieDat wil zeggen, het griepvaccin in de ene arm injecteren en het Covid-19-vaccin of boostervaccin in de andere arm. De campagne begon zelfs eerder in verpleeghuizen en USLD’s.

#NoublionsPasLaGrippe | Patiënten met een risico op het ontwikkelen van een ernstige vorm van #griep Ze kunnen worden gevaccineerd door een gezondheidswerker naar keuze:
ud83d udc49 geneeskunde
ud83d udc49 Farmacie
ud83d udc49 schaalbaar
ud83d udc49 invermeer pic.twitter.com/qHdnUlD2lN

– Ministerie van Solidariteit en Gezondheid (Sante_Gouv) 5 november 2021

Volgens het directoraat-generaal Volksgezondheid (DGS) zijn er op 2 november echter slechts 54.000 gecombineerde injecties gedaan tegen Covid-19 en griep. Als de griepcampagne momenteel is gereserveerd voor 65-plussers en het meest kwetsbaar zijn vanwege hun gezondheidstoestand, is dit een MUST Uitbreiding naar de algemene bevolking met ingang van 23 november.

READ  Hoogste incidentie in Frankrijk sinds november 2020

Het griepvaccin is 100% gedekt door ziektekostenverzekering voor mensen die risico lopen.

Wie maakt zich zorgen?

De website van de openbare dienst meldt dat griep elke winter 2 tot 6 miljoen mensen infecteert en verantwoordelijk is voor veel ziekenhuisopnames en sterfgevallen, vooral bij kwetsbare mensen. Het griepvaccin is dit seizoen vooral belangrijk om mensen te beschermen die het risico lopen om ernstige vormen van griep op te lopen, zoals:

  • personen van 65 jaar en ouder;
  • mensen onder de 65 jaar lijden aan bepaalde chronische ziekten;
  • zwangere vrouw
  • zwaarlijvige mensen met een body mass index groter dan of gelijk aan 40;
  • entourage van zuigelingen jonger dan 6 maanden die risico lopen (ter bescherming van zuigelingen die niet kunnen worden gevaccineerd) en immuungecompromitteerde personen;
  • Zorgprofessionals en professionals van sociaal medische instellingen die te maken hebben met risicopatiënten;
  • Huishoudelijke hulp voor kwetsbare particuliere werkgevers.