Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twitter start het validatieproces opnieuw

Twitter zal op donderdag 20 mei het verificatieproces voor het account opzetten. Deze optie Beoordeeld in november 2017Na een schandaal veroorzaakt door een certificaat uitgereikt aan een blanke fanaat in de Verenigde Staten, had hij een neonazimars georganiseerd in Charlottesville (Virginia). Twitter-chef Jack Dorsey sprak destijds over een identiteitsverificatiesysteem “gebroken” Dat moest worden herbouwd.

Na een aantal jaren van onderbreking zullen Twitter-gebruikers zichzelf opnieuw kunnen “verifiëren” in hun profielopties. De optie wordt vanaf 20 mei geleidelijk wereldwijd uitgerold in een vorm die toegankelijk is in Accountopties.

Bekijk een voorbeeld van de nieuwe sjabloon voor sociale netwerken om een ​​blauwe badge voor uw account aan te vragen.

Hun aanvraag wordt echter geaccepteerd zodra ze in de relevante certificeringscategorieën vallen die door Twitter zijn opgesteld en als ze het nodige bewijs leveren (identiteitspapieren, professionele e-mailadressen, enz.). Voor alle nieuwe aanvragers, a “Menselijk team” Twitter zal geval per geval nagaan of de omstandigheden en het gepresenteerde bewijs verificatie mogelijk maken, zoals beloofd door functionarissen van het sociale netwerk tijdens een persconferentie op woensdag 19 mei.

Bij deze gelegenheid hebben ze de categorieën mensen onthuld die vanaf 20 mei opnieuw verificatie van hun account kunnen claimen:

  • Personen die voor overheden en openbare autoriteiten werken;
  • Journalisten die in redactiekamers werken.
  • Mensen die werken voor reeds geverifieerde bedrijven, merken of organisaties;
  • Atleten en persoonlijkheden uit de wereld van amusement;
  • Tenslotte, Activisten, organisatoren en beïnvloeders.

Gedetailleerde documentatie beschrijft al deze criteria Het is al gepost in het “Helpcentrum” van het sociale netwerkMet als doel 200 miljoen dagelijkse gebruikers te helpen.

De blauwe badge

Sociale netwerkfunctionarissen zeiden dat 360.000 reeds geverifieerde accounts op het sociale netwerk over de hele wereld, volgens een nummer van de belangrijkste identiteitsproducent van Twitter, het proces niet zouden hoeven herhalen. Aan de andere kant, mensen die in de afgelopen twaalf maanden vóór het verificatieverzoek de gebruiksregels van Twitter hebben geschonden (bijvoorbeeld nadat ze hun account hadden opgeschort na haatdragende of ongeautoriseerde tweets op het netwerk), zouden de verificatie van hun verzoek afgewezen zien. .

READ  Familieleden van de gevangengenomen dissident Oleg Orlov zeggen bezorgd te zijn over zijn gezondheid

Als het verzoek wordt geaccepteerd, kan de Twitter-gebruiker concreet zijn accountnaam zien met een kleine blauwe badge. Bijvoorbeeld het Twitter-account van de redactie Wetenschapper (Sluit een tweet in) Met een blauwe badge bewijst dat de redactie deze goed onderhoudtOm het te krijgen, moesten ze Twitter een bewijs van hun identiteit en werk verstrekken.

Een foto van het Twitter-account van een redactie

Deze badge, die ook te vinden is op andere sociale netwerken, zoals Instagram of TikTok, getuigt van de juiste identiteit van de persoon die het account beheert. Het is een garantie voor vertrouwen en authenticiteit, terwijl Twitter slecht wordt gebruikt door veel politici, journalisten en beroemdheden, die vaak een standpunt innemen of informatie posten over actuele onderwerpen van de dag.

De projectmanagers van Twitter gaven tijdens de persconferentie allemaal aan dat het hun doel is om te helpen bij het bouwen van getuigenissen Vertrouwen in openbare gesprekken, Zodat gebruikers bewijs kunnen verkrijgen dat de accounthouder de Tweet heeft gepost. Enerzijds zal het systeem problematische kapingen niet voorkomen: wanneer bijvoorbeeld een reeds geverifieerd account wordt gehackt, Dat gebeurde in de zomer van 2020 toen De rekeningen van Barack Obama, Joe Biden en Elon Musk zijn gekaapt en er zijn frauduleuze berichten geplaatst.