Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De burgemeester van Chicago is controversieel omdat hij alleen minderheidsjournalisten reserveerde voor een interview

De burgemeester van Chicago is controversieel omdat hij alleen minderheidsjournalisten reserveerde voor een interview

De aankondiging leidde tot een golf van kritiek, min of meer woest. De democratische burgemeester van Chicago, Laurie Lightfoot, heeft tot controverse geleid door alleen minderheidsjournalisten te selecteren om persoonlijk te interviewen op de tweede verjaardag van haar inauguratie.

De 58-jarige voormalige advocaat maakte in een brief aan journalisten van de lokale pers en gerapporteerd door verschillende Amerikaanse media duidelijk dat ze dat wilde doen. ‘Snijd met de status quo’. “Sinds de eerste dag van mijn campagne in 2018 sta ik versteld van het dominante aandeel van blanken en blanke mannen in de Chicago-media, redacteuren, politieke journalisten en in het bijzonder degenen die City Hall coveren.”Gemeenteraadslid schreef.

“Het is jammer dat in 2021 de journalisten die geaccrediteerd zijn bij de gemeenteraad overweldigend wit zijn in een stad met meer dan de helft van de bevolking zwart, Spaans, Aziatisch of Indiaans.”, Tweette ze. Niet-blanke minderheden vormen 66% van de bevolking van Chicago.

De National Association of Black Journalists (NABJ) werd geprezen ‘Zin’ van Laurie Lichtvoet “Aan het gebrek aan diversiteit onder degenen die lokale gemeenschappen bedekken.”Maar ze gaf aan dat ze dat niet kon “Ondersteun deze tactiek niet.”En de “Vanwege onze toewijding aan diversiteit in het algemeen, gelijkheid en inclusiviteit”.

Volgens cijfers van het Journal of Columbia College of Journalism was in 2018 minder dan 17% van de journalisten afkomstig uit een minderheid in de Verenigde Staten, terwijl 40% van de Amerikaanse bevolking zichzelf niet als blank identificeerde.

READ  “Nepfilmacteur.” Donald Trump valt George Clooney aan

De Spaanse journalist Gregory Pratt heeft betrekking op de burgemeester van de Chicago Tribune en was een van de verslaggevers die door Laurie Lightfoot werden bijgehouden. Hij liet op Twitter weten dat hij dit interview had geconditioneerd door de door de burgemeester opgelegde normen te verhogen. De regering van Lowry Lightfoot weigerde en de verslaggever weigerde te interviewen. “Politici kiezen niet wie ze dekken.”, Tweette hij.

“Het ziet er vooral uit als een communicatieproces voor een gekozen ambtenaar in een moeilijke situatie, die, naast gekleurde journalisten, in een vreemde situatie terechtkomt.” Astide Herndon, de politieke correspondent van de krant, twitterde De New York Times. Maar laten we duidelijk zijn, Hij ging verder. Veel politici interviewen alleen blanke journalisten. Maar ze zeggen het niet in het openbaar. “

“We gaan er niet heen om Jump Rope te spelen met Lightfoot.”Morgan Elise Johnson, mede-oprichter van de nieuwswebsite The Triibe, die Afrikaans-Amerikaans nieuws in Chicago behandelt, tweette. “De suggestie dat journalisten van kleur hem geen belangrijke vragen zullen stellen, stoort me echt. ‘