Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuws | Japan: Shinkansen-bedieningselementen dumpen om naar het toilet te gaan

Geschreven door La Provence (met AFP)

De spoorwegmaatschappij zei dat een chauffeur van een Japanse hogesnelheidstrein orders doorgaf aan een ongeschoolde arbeider op de weg, zodat hij met spoed naar het toilet kon.

De zaak had onopgemerkt kunnen blijven, maar de trein was een minuut te laat, wat automatisch aanleiding gaf tot een onderzoek in het Aziatische land dat bekend staat om zijn stiptheid.

De chauffeur van de Shinkansen gaf toe zijn post te hebben verlaten nadat hij last had van buikpijn en gaf orders aan een trein met 160 passagiers aan boord, zodat hij snel naar de badkamer kon rijden.

Hij miste drie minuten terwijl de trein met 150 km / u reed.

Een woordvoerder van het bedrijf vertelde AFP dat de centrale computerbesturingssystemen strak worden gecontroleerd door de Shinkansen, en dat de menselijke bestuurder op zijn plaats moet blijven om met onverwachte situaties om te gaan.

Ze moeten indien nodig ook handmatig versnellen of remmen om de veiligheid te garanderen en de trein op schema te houden.

De afwezigheid van de chauffeur resulteerde blijkbaar in een minuut vertraging, waardoor zijn geheim uiteindelijk aan zijn superieuren werd verraden.

Bestuurders die tijdens het besturen van een trein een noodsituatie tegenkomen, moeten overleggen met het commandocentrum om de besturing over te dragen aan een andere gekwalificeerde machinist of om de trein op rails of zelfs op het dichtstbijzijnde station te stoppen.

Op een persconferentie donderdag bood het management van het bedrijf zijn excuses aan voor het ongeval en bevestigde dat de ongelukkige chauffeur de gevolgen van zijn gedrag zal ondervinden.

READ  De Europese Unie werkt samen met de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen in het militaire mobiliteitsproject

De machinist verdedigde zich en verklaarde dat hij geen vertraging wilde veroorzaken bij het stoppen van de trein.