Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Coronavirus in de wereld: het aantal doden is drie keer zo groot als het officiële aantal

Coronavirus in de wereld: het aantal doden is drie keer zo groot als het officiële aantal

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde vrijdag dat het officiële aantal sterfgevallen als gevolg van de Covid-19-epidemie “sterk onderschat” kan worden, wat aangeeft dat het aantal sterfgevallen wereldwijd twee tot drie keer zo hoog zou kunnen zijn.

In haar jaarlijkse statistische rapport schat de Wereldgezondheidsorganisatie dat het aantal sterfgevallen dat direct of indirect verband houdt met Covid-19 is bereikt Minstens drie miljoen in 2020, dat zijn 1,2 miljoen doden meer in vergelijking met officiële gegevens.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie “is het mogelijk dat we worden geconfronteerd met een aanzienlijke onderschatting van het aantal sterfgevallen dat direct of indirect aan Covid-19 wordt toegeschreven.”

Het meervoud of drievoudig

Volgens een telling die op 20 mei werd gestopt, bedraagt ​​het officiële aantal epidemische sterfgevallen wereldwijd 3,4 miljoen doden, maar het werkelijke aantal zou zo hoog kunnen zijn als Volgens dr. Samira Asma, adjunct-directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de gegevens- en analyse-afdeling, verdubbelde of driemaal zoveel..

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn 6 tot 8 miljoen doden gevallen

‘Ik denk dat ik dat wel kan zeggen Zes tot acht miljoen doden zouden een conservatieve schatting zijnZei ze tijdens een hypothetisch persbericht.

Deze nieuwe schattingen omvatten niet alleen niet-geregistreerde sterfgevallen, hoewel deze worden toegeschreven aan Covid-19, maar ook sterfgevallen die indirect verband houden met de epidemie.

Bijvoorbeeld die als gevolg van een afname van het gebruik van zorg voor andere ziekten door onder meer ziekenhuisonbeschikbaarheid of reisbeperkingen, legt William Msempore, een data-analist bij de Wereldgezondheidsorganisatie, uit.

Sommige landen hebben geen betrouwbaar opsommingssysteem

Het Gezondheidsagentschap van de Verenigde Naties heeft deze vermindering van het aantal sterfgevallen als gevolg van de Covid-19-epidemie ook verklaard door het ontbreken van een betrouwbaar systeem in sommige landen voor het registreren van sterfgevallen, evenals het feit dat in veel van deze gevallen geïnfecteerde patiënten stierven voordat ze raakten besmet. Getest op mogelijk SARS-CoV-2 coronavirus.

READ  Het Witte Huis vreest een economische catastrofe in de Verenigde Staten als de wanbetaling voortduurt

Zelfs degenen met betrouwbare gegevens waren ondergewaardeerd

In het licht van deze verschillende factoren zijn zelfs landen of regio’s met relatief betrouwbare gegevensregistratiesystemen niet veilig voor onderschatting.

En daarom De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat de extra sterfgevallen in de Europese regio 1,1 of 1,2 miljoen doden bedroegen in 2020, of het dubbele van de 600.000 sterfgevallen die aan Covid-19 in de regio worden toegeschreven..

In de Amerikaanse regio bedroeg het sterftecijfer vorig jaar 1,3 tot 1,5 miljoen, wat 60% meer is dan de officiële 900.000 sterfgevallen in verband met Covid-19.