Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland classificeert Groot-Brittannië als een “bloeiende regio”

Alle reizigers uit Groot-Brittannië zullen ook onderworpen zijn aan een quarantaineperiode van twee weken, die niet kan worden verkort, zelfs niet als het testresultaat negatief is.

Het Robert Koch Institute for Health Control zei vrijdag dat door de verspreiding van het Indiase type coronavirus op zijn bodem, Groot-Brittannië vanaf zondag door Duitsland zal worden geclassificeerd als mutatiegebied voor varianten.

Dit zou het gevolg zijn van het drastisch verminderen van reizen van Groot-Brittannië naar Duitsland. Alle reizigers die uit deze regio komen, zullen ook onderworpen zijn aan een quarantaineperiode van twee weken, die niet kan worden verkort, zelfs niet als de test negatief is. De Duitse regering zal deze aanbeveling van het Robert Koch Instituut automatisch opvolgen. Daarom mogen luchtvaartmaatschappijen, bussen en treinen vanaf zondag alleen Duitse staatsburgers of mensen die in het land wonen naar Duitsland brengen.

Het Verenigd Koninkrijk is het eerste Europese land in lange tijd dat weer een regio wordt waar het virus en zijn varianten zich verspreiden. Volgens Duitsland vallen slechts elf landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika in deze risicocategorie. De Indiase variant van het virus B.1.617.2 is bijzonder besmettelijk en heeft de afgelopen maanden in belangrijke mate bijgedragen aan een explosie van infecties in India. Volgens de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock zijn tot dusver 2.967 gevallen geïdentificeerd die verband houden met de B1.617.2-variant, de meest besmettelijke, in het VK, met name in het noordwesten van Engeland en in Londen, een stijging van “ongeveer” 30% sinds maandag.

READ  De graanovereenkomst is verlopen; Moskou bereidt een "reactie" voor op de aanval op de Krimbrug

Einde quarantaine voor reizigers uit Frankrijk

De regering wordt beschuldigd van het uitstellen van de aanscherping van de reisbeperkingen vanuit India in april, omdat het land een verbetering van zijn gezondheid zag na een lange en strikte winterklaar maken en een grootschalige vaccinatiecampagne. ‘S Morgens uitte de Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, zijn bezorgdheid over Groot-Brittannië, in de overtuiging dat dit nodig was ‘Vermijd de variabele’ Het verspreidde zich in Duitsland, zelfs vóór deze nieuwe classificatie door Duitsland. Het land heeft een zeer terughoudend beleid gekozen bij de bestrijding van het virus.

Als het leven dit weekend in Duitsland langzaam hervat wordt met de opheffing van veel anti-Covid-beperkingen, moeten burgers negatief testen, worden gevaccineerd of volledig herstellen om toegang te krijgen tot veel activiteiten, zoals eten in een restaurant of naar het zwembad gaan, kondigde Duitsland aan. Vrijdag waren er volgens het Robert Koch Institute 3.635.162 Covid-19-gevallen (+8.769 in 24 uur) en 87.128 doden (+226).

Integendeel, reizigers uit Frankrijk, Kroatië en Slovenië hoeven bij aankomst op Duitse bodem 5 tot 10 dagen geen quarantaine in acht te nemen vanwege de sterke dagelijkse afname van het aantal besmette mensen. In deze landen is de incidentie nu minder dan 100 gevallen per 100.000 inwoners over een periode van zeven dagen. Hiervoor moeten ze toch een recente negatieve PCR-test voorleggen, volledig ingeënt zijn tegen het coronavirus of als genezen worden beschouwd.