Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland classificeert het VK als een “bloeiende regio”

Duitsland classificeert het VK als een “bloeiende regio”

Het Verenigd Koninkrijk is het eerste Europese land dat opnieuw een regio wordt waar het virus en zijn varianten zich verspreiden.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Berlijn beschermt zichzelf. Vanwege de verspreiding van de Covid-19-variant die in India is gedetecteerd op zijn bodem, wordt het VK vanaf zondag door Duitsland op vrijdag (21 mei) geclassificeerd als een “mutant boom zone”.Robert Koch Health Watch Institute (Pdf-bestand in het Engels). De organisatie stelt vast dat deze classificatie betrekking heeft op Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, inclusief de Britse overzeese gebiedsdelen, het eiland Man en de KanaaleilandenJersey en Guernsey.

Daarom mogen luchtvaartmaatschappijen, bussen en treinen vanaf zondag alleen Duitse staatsburgers of mensen die in het land wonen naar Duitsland brengen. Alle reizigers die uit deze regio komen, worden onderworpen aan een quarantaineperiode van twee weken, die niet kan worden verkort, zelfs niet als de test negatief is.

Het Verenigd Koninkrijk is het eerste Europese land in lange tijd dat weer een regio wordt waar het virus en zijn varianten zich verspreiden. Volgens Duitsland vallen slechts elf landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika in deze risicocategorie. De Indiase variant van het virus B.1.617.2 is bijzonder besmettelijk en heeft de afgelopen maanden in belangrijke mate bijgedragen aan een explosie van infecties in India.

Volgens de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock zijn tot dusver 2.967 gevallen geïdentificeerd die verband houden met de B1.617.2-variant in het VK, voornamelijk in het noordwesten van Engeland en Londen, een stijging van bijna 30% sinds maandag. De regering wordt beschuldigd van het uitstellen van de aanscherping van de reisbeperkingen vanuit India in april, omdat het land een verbetering van zijn gezondheid zag na een lange en strikte winterklaar maken en een grootschalige vaccinatiecampagne.

READ  Covid-19 - Lichte avondklok, afgelasting van evenementen, bioscopen en theaters ... schokkende aanbevelingen om het epidemische herstel in Nederland tegen te gaan