Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: hij haalde de stekker uit het stopcontact om zijn mobiele telefoon op te laden, 1000 vaccins werden in de prullenbak gegooid

Covid: hij haalde de stekker uit het stopcontact om zijn mobiele telefoon op te laden, 1000 vaccins werden in de prullenbak gegooid

1.000 doses Sputnik V-vaccin zijn nu buiten gebruik. Ze maakten deel uit van een batch van 20.000 doses die als humanitaire hulp vanuit Rusland aan dit Centraal-Aziatische land werden geleverd.

Een fatale fout heeft ernstige gevolgen. Een kliniek in Kirgizië werd gedwongen 1000 doses van het Sputnik V-vaccin weg te gooien nadat een persoon de koelkast met kolven had losgekoppeld om zijn mobiele telefoon af te leveren.

Al was het maar deze week aangekondigd, Dit ongeval gebeurde al in april in een algemene kliniek in Bishkek, De hoofdstad van dit verarmde land in Centraal-Azië. Volgens minister van Volksgezondheid Alimkadyr Beïchenaliïev zou een onderhoudsfactor de oorzaak kunnen zijn van deze fatale fout die duizend doses heeft gekost, die onbruikbaar zijn geworden.

Deze vaccins maakten deel uit van een partij van 20.000 flesjes die door Rusland als humanitaire hulp werden afgeleverd. “Als een van het personeel de schuld krijgt, of het nu een huishoudster is of iemand anders, zal de kliniek financieel moeten reageren”, zei de minister tegen verslaggevers. In april promootte Alimkider Pechinaliev een plantenwortel (waarvan bekend is dat deze zeer giftig is voor mensen), als een verondersteld wondermiddel tegen Covid-19.

50.000 mensen hebben minstens één dosis gekregen

Om te overtuigen slikte hij in het bijzijn van journalisten een paar slokjes van een geneesmiddel met extracten van monnikskapwortel, een bergplant die gifstoffen bevat die dodelijk zijn voor mensen, maar die in de traditionele geneeskunde worden gebruikt.

Incident in het midden van de derde golf

Kirgizië maakt momenteel een derde golf van Covid-19-gevallen door, na een toch al moeilijke zomer en overvloedige ziekenhuisopnames. Dit land telt vrijdag Meer dan 100.000 gevallen En de 1.735 doden Voor 6,5 miljoen inwoners erkennen de autoriteiten echter dat deze officiële cijfers niet de ware realiteit weergeven.

READ  Delos-eiland bedreigd door stijgend water