Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twitter aangeklaagd door klein Nederlands stadje

Twitter aangeklaagd door klein Nederlands stadje

Routebeschrijving Bodegraven-Reeuwijk, een klein stadje met 35.000 inwoners op 1 uur rijden van Amsterdam, is omzoomd met kleine rode huisjes aan de oevers van de rivier. Dit ogenschijnlijk rustige stadje is al twee jaar het slachtoffer van complottheorieën op Twitter.

Het begint allemaal in 2020, wanneer een oud-inwoner van Bodegraven verklaart getuige te zijn geweest van de moorden op kinderen door een satanische sekte in de jaren ’80 en te zijn misbruikt door de mannen van het stadje, vooral de burgemeester. Hij wordt vergezeld door twee andere complottheoretici die min of meer hetzelfde punt naar voren brengen als hij. stad.

Omdat dit nepnieuws snel door de netwerken kan reizen, vooral in een besloten Telegram-nieuwsgroep met meer dan 7.500 mensen! Allemaal aanhangers van complottheorieën. Als gevolg hiervan gingen sommigen rechtstreeks naar de begraafplaats van Podgrevan, waar de kinderen naar verluidt werden gecremeerd. Dus komen ze daar om hun respect te betuigen, bloemen te leggen en hun respect te betuigen aan de doden waar niemand nog van heeft gehoord. Terwijl ze zichzelf filmden en hun video’s op internet plaatsten, voegden ze een stukje toe aan de machine.

Vooral sinds de drie mensen die aan de basis liggen van dit nepnieuws zijn berispt vanwege hun standpunten, is het ritueel opgeschort. Ze zitten momenteel in de gevangenis en moeten 250.000 dollar terugbetalen aan de stad. Dus als je je wilt verdiepen in een kleine complottheorie, wees dan voorzichtig, het kan je duur komen te staan! Maar bovenal heeft de stad Twitter gevraagd alle berichten die verband houden met deze satanische theorie te verwijderen, omdat zij van mening is dat het netwerk niet volledig is opgeschoond. De gemeente Podgrevan vindt dat Twitter zijn werk niet doet en heeft het Amerikaanse bedrijf voor de rechter gedaagd.

READ  Het mysterie van het kruis blijft bestaan... een dorp begraaft de hoop op het vinden van Nazi buit

Hier hebben we nog steeds David tegen Goliath. Groot Amerikaans bedrijf vs. Een klein provinciestadje in Nederland. Op dit moment heeft Twitter ervoor gekozen om niet eens te reageren op de aantijgingen van de stad. Maar het nieuws laat vooral zien hoe achterhaald Twitter is in het beoordelen van de inhoud, die al jaren bekritiseerd wordt. Tegelijkertijd is het lachwekkend als we weten dat er voor de ruim 200 miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd minder dan 2.000 moderators zijn.

Het voormalige hoofd van de beveiliging van Twitter wees ook op de beveiligingsproblemen van het sociale netwerk en verklaarde dat Twitter zijn gebruikers niet beschermde tegen hacking en informatiemanipulatie. Beschuldigingen worden door het bedrijf ontkend, maar de feiten bewijzen vaak dat het niet klopt. Een voorbeeld is Elon Musk, 106 miljoen volgers, dezelfde persoon die Twitter wilde kopen voordat hij zich terugtrok, de baas van Tesla die werd aangeklaagd wegens smaad omdat hij tweette dat een speleoloog een pedofiel was… en wat boos op hem! Net als in het Podgrave-verhaal kunnen de gevolgen van één tweet verwoestend zijn, zoals we zien bij deze tweet van een boze tiener.