Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het nieuwe belastingplan van de Nederlandse overheid en de ‘grote gevolgen’ daarvan voor KLM en Nederland

Fotocredit © KLM

(Boursier.com) — Nieuwe voeten voor KLM en haar hub Schiphol. Het bedrijf van de groep heeft het aantal vluchten dat op het Amsterdamse platform arriveert al verminderd om de geluidsoverlast en de impact op het milieu te beperken. Air France-KLM Het wordt nu geconfronteerd met een voorgestelde lijn om pendelaars te verbinden.

Een voorstel van de Tweede Kamer, waarin ook een belasting op privéjets is opgenomen, is donderdagavond door een meerderheid van de Nederlandse wetgevers goedgekeurd. Als er nog een stemming in de Senaat over moet plaatsvinden, zou deze stap uiterst schadelijk zijn voor reizigers uit Nederland en de rest van de wereld die via ’s werelds grootste luchthaven, Schiphol, reizen. Het doel is geld in te zamelen waarmee de energierekening van Nederlandse huishoudens omlaag kan.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij zegt dat Nederland het eerste land is dat dit soort belasting voorstelt en waarschuwde dat dit een “nadelig” effect zou hebben op vliegroutes vanuit Nederland. Vanaf januari 2024 stijgen de ticketprijzen van zo’n 80 euro naar 100 euro en kunnen passagiers met bestemming Nederland niet meer rechtstreeks vanaf Schiphol naar bepaalde bestemmingen vliegen, aldus KLM.

“Het spreekt voor zich dat KLM een project dat zulke enorme gevolgen heeft voor ons als bedrijf en voor Nederland simpelweg niet kan accepteren”, zegt de luchtvaartmaatschappij in een e-mail aan Bloomberg. ‘, daaraan toevoegend dat zes op de tien KLM-passagiersverkeer op de luchthaven Schiphol plaatsvindt. De belasting zou de ticketprijzen voor transitpassagiers in Amsterdam met gemiddeld 6,1% kunnen verhogen en een verlies aan transferpassagiers van 34% kunnen veroorzaken, zo blijkt uit gegevens die in mei door de overheid zijn opgesteld en zijn uitgevoerd door CE Delft.

READ  Koning Willem-Alexander van Nederland in rep en roer: dreiging hangt boven hem

De huboperatie van luchthaven Schiphol levert aanzienlijke waarde op voor de Nederlandse economie, zegt woordvoerder Hans van Kastel van luchthaven Schiphol. “De concurrentiepositie van Nederland dreigt zeer ernstig aangetast te worden.”


©2023 Boursier.com