Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twitch gehackt: broncode, wachtwoorden, salarissen van verschillende influencers onthuld

primair
Online streamingplatform Twitch kampt met een enorm datalek. Een anonieme gebruiker van het 4Chan-forum claimde deze hack en plaatste woensdagochtend een bestand van 135 GB om het te bewijzen.

Volgens de beweringen van een anonieme gebruiker van het 4Chan-forum is het online streamingplatform Twitch gehackt. Het is gebaseerd op een bestand met de broncode van het platform en zijn applicaties, de bedragen die zijn betaald aan de makers van inhoud, de tools die worden gebruikt om de beveiliging van de site te verbeteren, evenals de gegevens van projecten in ontwikkeling.

Hackers hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval om “Twitch” te verbeteren, wiens omgeving ze “giftig” beschouwen, volgens een bericht op het forum waarin het woord “DoBetterTwitch” wordt genoemd.

Het hele bestand wordt momenteel gescand.

Twitch had net een enorm lek op veel dingen, waaronder hun maandelijkse betalingen aan streamers.

Hier zijn enkele van de notabelen (let op: dit totaal is slechts hun betaling rechtstreeks van twitch, dus het omvat geen donaties, sponsors, merchandise, enz.) pic.twitter.com/wDG0JkJuCx

– KnowSomething (@KnowS0thing) 6 oktober 2021

In de lijst verschijnen enkele bekende Franse stoomboten. Dit is het geval van Squeezie of Locklear en Zerator. De laatste reageerde ook in een thread op sociale netwerken om de juistheid van deze lijst te bevestigen en om het geld dat dankzij Twitch werd verdiend – 1,4 miljoen euro – uit te leggen, waardoor de Franse Twitter reageerde.

Zelden heb ik zoveel referenties en brieven ontvangen omdat we weten dat geld in Frankrijk fascineert, vooral als het gaat om een ​​wat obscure regio dan die van online makers. Kijk maar naar de discussie die iedereen had toen Twitch hun regels veranderde. route: https://t.co/67Qo9RX2lf

– ZeratoR (ZeratoR) 6 oktober 2021

Gebruikers kunnen ook het slachtoffer worden van hacking

Twitch-gebruikerswachtwoorden kunnen deel uitmaken van dit enorme lek. Het videoplatform, eigendom van Amazon, wordt dagelijks gebruikt door een miljoen Fransen. Gebruikers wordt geadviseerd om hun wachtwoord nu te wijzigen. Het wordt ook aanbevolen om authenticatie in twee stappen in te schakelen.

READ  Autosimulatiespel Gran Turismo maakt comeback op wieldoppen