Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thomas Pesquet wordt de eerste Franse commandant van het internationale ruimtestation ISS

Dit is de eerste keer voor een Franse astronaut. Thomas Bisket domineren
Internationaal Ruimtestation (ISS), de verantwoordelijke positie die hij zal bekleden tot zijn terugkeer naar de aarde, gepland in november.

De astronaut van de European Space Agency (ESA) nam de leiding over van mede-Japanse teamgenoot Akihiko Hoshied (JAXA), die hem symbolisch de sleutel van het ruimtevaartuig overhandigde tijdens een overdrachtsceremonie die werd uitgezonden op de website van het ruimtevaartuig. NASA.

Zijn tweede missie in een baan om de aarde

“Ik ben er trots op mijn land daar te vertegenwoordigen”, zei Thomas Bisquet, 43, die in april aan boord van het ruimtestation aankwam voor de tweede missie van zijn carrière. Hij prees ook in het Engels “de actieve rol van Frankrijk in de verkenning van de ruimte en de luchtvaart”. “Bedankt aan alle besluitvormers, alle ingenieurs, alle mensen die in de ruimtesector werken. Als je vandaag de eerste kapitein van een ruimtevaartuig wordt, ben ik je hiervoor veel verschuldigd”, vervolgde de voormalige piloot. tijd in het Frans.

“Je was een geweldige teamgenoot en je zou een geweldige leider zijn! Akihiko Hoshide, die al vijf maanden het bevel voert over het internationale ruimtestation ISS, vertelde hem. “Nu is het mijn beurt om te proberen goed werk te leveren om de missie veilig te houden, onze operationele missies voltooien en terugkeren naar degenen van wie we houden, gezond en gelukkig,”astronaut French, en bedankte zijn Japanse collega voor zijn “prachtige job”.

In deze functie zal Thomas Pesquet verantwoordelijk zijn voor de zes andere leden met wie hij momenteel in het internationale ruimtestation ISS verblijft (drie Amerikanen, twee Russen en een Japanner), evenals drie nieuwe leden die zich voorbereiden op de start van Baikonoer in Kazachstan. Om bij het station te komen en daar de eerste speelfilm in een baan om de aarde te draaien.

READ  Deze AI weet waar en wanneer misdaden zullen plaatsvinden

Verantwoordelijk voor het goede weer

De commandant van het internationale ruimtestation is een persoon die dagelijks in contact staat met de aarde en moet zorgen voor een goede uitvoering van de taken die aan de astronauten zijn opgedragen (wetenschappelijke experimenten, onderhoudswerkzaamheden, enz.), in een goede atmosfeer. In geval van nood, zoals brand of decompressie, heeft hij de volledige beslissingsbevoegdheid. Deze taken zijn niet te vergelijken met het besturen van een vliegtuig, omdat het ruimtestation zelfstandig 400 km boven de aarde vliegt en geleidingsmanoeuvres vanaf de grond worden uitgevoerd.