Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan een miljoen mensen op Twitch: ‘Ik ben helemaal niet verlegen’

De in Montpellier gevestigde influencer ZeratoR – bekend bij fans van videogames en de liefdadigheidsorganisator van de Z Event-marathon – reageerde op woensdag 6 oktober op het enorme datalek van het Twitch-platform.

Reken er niet op dat hij uit het zicht blijft en “laat hem gaan want over drie dagen is internet weg”. De in Montpellier gevestigde influencer ZeratoR – bekend bij fans van videogames en de liefdadigheidsorganisator van de Z Event-marathon – reageerde op woensdag 6 oktober op het enorme datalek van het Twitch-platform. Hacken van de publicatie van de broncode van het platform, de tools die worden gebruikt om het te beveiligen, projecten in ontwikkeling en betalingen aan makers van inhoud. In een van de onthulde documenten staat de inwoner van Montpellier op de 44e plaats van de best betaalde influencers door Twitch, met 1440.221 euro op zak.

Zelden heb ik zoveel referenties en brieven ontvangen omdat we weten dat geld in Frankrijk fascineert, vooral als het gaat om een ​​wat obscure regio dan die van online makers. Kijk maar naar de discussie die iedereen had toen Twitch hun regels veranderde. route: https://t.co/67Qo9RX2lf

– ZeratoR (ZeratoR) 6 oktober 2021

Ja, de cijfers in de tabel zijn correct. Maar pas op, het is omzet, geen winst

“We weten dat geld in Frankrijk fascineert, vooral als het gaat om een ​​ietwat obscuur veld zoals dat van online makers”, zei ZeratoR, Adrien Nogaret, genoteerd met zijn echte naam, en vroeg om het door te geven voor meer transparantie. “Ja, de cijfers in de tabel zijn correct. Maar pas op, dit is een verkoopnummer, geen winst. Wat betekent dat dit geld niet op de bankrekening van de maker staat. Ik zou me niet schamen voor dit nummer. Ik heb de afgelopen 10 jaar van mijn leven aan het uitzenden, ik had altijd maar één doel: voldoening bereiken en tegelijkertijd de kost verdienen. Het is mogelijk. “

READ  De releasedatum van de Samsung Galaxy S22 is nooit bevestigd

Vooral de inwoner van Montpellier legt uit dat zijn inkomen veel hoger is als hij de bedragen optelt die hij heeft verdiend met sponsor- of handelscontracten, maar dat hij een groot deel ervan herinvesteert in de exploitatie van zijn bedrijf ZT Production. “Als je mijn kanaal steunt (op Twitch, opmerking van de redactie), steun je mijn evenementen, mijn ideeën, mijn studio, mijn grafische ontwerpers, mijn redacteuren…”.

Belastingparadijzen: ZeratoR definieert influencers

ZeratoR zet ook een voet tussen de deur in de kwestie van de fiscale woonplaats van influencers, van wie sommigen hebben gekozen voor ballingschap naar Malta. “Ik weet dat ik een Franse belastingplichtige ben, in tegenstelling tot sommige ondernemers die veel naar hun smaak beginnen te verdienen om hier te wonen en te ontsnappen naar belastingparadijzen. Ik hou van mijn land, mijn familie, mijn vrienden, mijn stad en alles. Hier om te verhuizen ergens anders.”