Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verbazingwekkende bugs van onze eerste stabiele release

Op 5 oktober begon Microsoft officieel met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem, Windows 11. Deze grote update, die in batches wordt voorgesteld, te beginnen met de nieuwste compatibele hardware, zou in de komende weken op grotere schaal moeten worden uitgerold.

Dus eigenaren van apparaten die voldoen aan alle Microsoft-criteria voor het installeren van Windows 11 moeten geduld hebben in de hoop hun apparaten onder Windows 10 naar Windows 11 te migreren via het officiële kanaal, namelijk Windows Update.
Degenen die niet willen wachten en wiens pc volledig voldoet aan de Microsoft-specificaties, kunnen het doen Installeer deze update zonder te wachten, door het handmatig uit te voeren.

Hoe dan ook, Windows 11 is officieel beschikbaar in een stabiele versie en kan gratis worden gedownload van de Microsoft-website. Na drie maanden testen tijdens Preview Insider op een Surface Go Laptop, een Microsoft-apparaat, is het tijd voor een schone herinstallatie van Windows 11 om weer op het goede spoor te komen. Helaas ging niet alles zoals gepland.

Ook om de video te ontdekken:

Windows 10 Startmenu

Om Windows 11 netjes opnieuw op onze apparaten te installeren, hebben we een opstartbare USB-installatiesleutel van een bestand gemaakt Windows 11 Hulpprogramma voor het maken van media, de officiële tool die Microsoft op haar site aanbiedt.

Het besturingssysteem zelf is perfect opnieuw geïnstalleerd. De problemen begonnen bij het instellen van het besturingssysteem.
Als de Pro-versie van Windows 11, die we opnieuw op onze apparaten hebben geïnstalleerd, het theoretisch mogelijk maakt om een ​​lokaal account aan te maken, dan zou de configuratiewizard van het besturingssysteem ons moeten aanbieden om verbinding te maken met ons Microsoft-account om de apparaatinstellingen te voltooien. Niet zo.
Het maakt niet uit, het is heel goed mogelijk om uw Microsoft-account later toe te voegen via Instellingen. Nadat we alle configuratievensters van Windows 11 hadden doorlopen, was het weergegeven bureaublad verrassend: we hadden de Windows 11-achtergrond, maar het Windows 10 Start-menu.

READ  Voor Masahiro Sakurai, Super Smash Bros. Ultimate heeft zijn definitieve vorm bereikt

Na controle van de instellingen was toch Windows 11 op het toestel geïnstalleerd. Gelukkig was deze eerste bug maar van korte duur aangezien een simpele herstart van het toestel voldoende was om het centrale startmenu van Windows 11 te verversen.

Microsoft Store voor afwezige abonnees

Maar de tweede fout, deze keer veel vervelender, dook op toen we de nieuwe Windows 11 screenshot-module onderzochten. Opgevoed door Panos Banai op Twitter.

Kan het niet krijgen, de tool ontbreekt gewoon in het systeem. Windows bevat echter nog een andere optie. Indien geactiveerd vanuit het menu Instellingen > Toegankelijkheid > (Interactie)toetsenbord > Gebruik de printscreen-knop, Hiermee kunt u de knop Print Screen gebruiken om het hulpprogramma voor het vastleggen van schermen te starten. Ook hier doen we niets. Als het hulpprogramma goed opent en ons lijkt toe te staan ​​om screenshots te maken, wordt geen van hen opgeslagen op onze apparaten, zelfs niet in de speciale Screenshots-map in de map Afbeeldingen Windows 11-besturingssysteem.

Hoe dan ook, we besloten te proberen de Microsoft Store te doorzoeken om te zien of de officiële Microsoft-screenshottool daar kon worden gedownload, zoals in principe voor de apps van de Redmond-gigant.

Verrassend genoeg is de Microsoft Store niet vastgemaakt aan de taakbalk, zoals in de previews die we eerder hebben getest. Helaas voor ons, na grondig onderzoek van de sectie Alle apps Vanuit het Start-menu, na het doorzoeken van de Windows 11-zoekmachine, niet de Microsoft Store.

Het probleem van het vinden van de Microsoft Store in Windows lijkt blijkbaar niet onbekend bij Microsoft dat publiceerde op hun ondersteuningspagina’s (soms bij benadering Frans), advies over hoe het te vinden. Na alle voorgestelde manipulaties te hebben geprobeerd, blijft de Microsoft Store bij afwezige abonnees.

READ  De grote eetlust van walvissen, een bron van kracht voor de oceanen

De enige oplossing die overblijft is om een ​​opmerking te plaatsen in Microsoft’s Comment Center (dat ons trouwens een Windows 10-classificatie geeft), om het probleem dat we hebben te beschrijven.

Microsoft Edge is onbruikbaar

Tijdens het gebruik van deze stabiele versie van Windows 11, hoewel recentelijk geïnstalleerd, konden we andere bugs en afwezigheden ontdekken waar Microsoft geen contact mee heeft gehad.
De Microsoft Edge-webbrowser was onbruikbaar, omdat Windows 11 als verouderd werd weergegeven, moesten we de browser opnieuw downloaden en opnieuw installeren om hem te laten werken.

Het valt nog te bezien of onze zaak geïsoleerd is. De fouten waar we het slachtoffer van werden tijdens het gebruik van deze stabiele versie van Windows 11 zijn in ieder geval zeer verrassend, een dergelijk probleem werd niet gedetecteerd terwijl we de preview gebruikten.

Het probleem kan echter te wijten zijn aan de ISO die is gedownload door Media Creation Tool, de tool van Microsoft voor het maken van een USB-sleutel voor installatie.
Na het opnieuw installeren van Windows 11 vanuit de instellingen van deze buggy-versie, waarbij je ervoor zorgt dat je een nieuwe kopie uit de cloud downloadt, lijkt de versie van Windows 11 die onze Surface Go-laptop ondersteunt helemaal niet hetzelfde te zijn. De configuratie van het besturingssysteem dwong ons ons te identificeren met ons Microsoft-account en alle bovenstaande fouten zijn verdwenen. De Microsoft Store is terug, Microsoft Edge werkt “out of the box” en de nieuwe versie van de Screen Capture-tool zit in de game. Verbazingwekkende transformatie. Een mogelijke bug van Microsoft die meer is dan dat. Uw Windows 11, wilt u het met of zonder een bug?

READ  USB Type-C 2.1: een update van de nieuwe specificaties van de universele connector