Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Twee waterwerelden” ontdekken

“Twee waterwerelden” ontdekken

Wetenschap – deze ontdekking is geen beginAvatar 2: WaterwegMaar het is een echt wetenschappelijk resultaat. Een team van onderzoekers van de Universiteit van Montreal ontdekte het door telescopen Hubble en Spitzer NASA zegt dat twee van de buitenste planeten voornamelijk uit water zullen bestaan.

Het onderzoek van deze wetenschappers is op 15 december gepubliceerd in het tijdschrift Nature natuurlijke astronomie. Gelegen op 218 lichtjaar afstand van het sterrenbeeld Lyra, draaien deze twee exoplaneten, ook wel “waterwerelden” genoemd, ook al zijn ze niet bewoonbaar door mensen, in een baan rond een dwergster, kleiner dan de zon genaamd Kepler-138 volgens dit communicatie van Nasa.

Hoewel de aanwezigheid van water op deze twee exoplaneten Kepler-138c en Kepler-138d niet officieel is gedetecteerd, zijn wetenschappers vrijwel zeker van deze aanwezigheid: na bestudering van de massa en grootte van deze twee planeten. planetenkwamen de onderzoekers tot de conclusie dat ongeveer 50% van hun volume ” Ze zijn gemaakt van materialen die lichter zijn dan steen maar zwaarder dan waterstof of helium “.

En hoogstwaarschijnlijk financieel in dit geval, aldus de NASAis het water. “Vroeger dachten we dat planeten die iets groter waren dan de aarde, grote ballen van metaal en steen waren, zoals vergrote versies van de aarde.” legt Bjorn Beneke uit, co-auteur van de studie en professor in de astrofysica aan de Universiteit van Montreal. “We hebben nu echter aangetoond dat deze twee planeten, Kepler-138 c en d, heel verschillend van aard zijn en dat het grootste deel van hun totale volume waarschijnlijk uit water bestaat.”

De ene ontdekking leidt tot de andere

Als onderzoekers dit gebied hebben bestudeerd, is dat geen toeval. Dit planetaire systeem bestaat uit drie planeten die in een baan rond Kepler-138 draaien en zich in het gezichtsveld bevinden een pot NASA Kepler. Het is een ruimtetelescoop ontworpen door het Amerikaanse Agentschap voor de ontdekking van exoplaneten. Hierdoor waren de buitenplaneten van het Kepler-systeem niet onbekend voor onderzoekers.

Maar de aanwezigheid van water op twee van hen is een openbaring. En daar blijft het niet bij, want nieuwe gegevens van beide telescopen laten een mogelijke vierde planeet in dit systeem zien. “Naarmate onze instrumenten en technologieën gevoelig genoeg worden om planeten verder van hun sterren te vinden en te bestuderen, kunnen we meer van deze waterige werelden gaan vinden.”stelt de co-auteur van de studie.

En deze nieuwe planeet, al Kepler-138e gedoopt, kan vol verrassingen zitten. Omdat het, in tegenstelling tot Kepler-138c en Kepler-138d, zich volgens gegevens verzameld door Hubble en Spitzer in de zogenaamde “bewoonbare” zone zal bevinden. Met andere woorden, de bewoonbare zone betekent simpelweg dat het leven meer kans heeft om te gedijen bij temperaturen waarbij water vloeibaar kan zijn. Ruimtetelescopen zijn nog niet klaar met ons te verrassen.

Zie ook op Huffpost :